Nafti 1903 tokrat spodletelo

Ekipe v 2. slovenski nogometni ligi so pod streho varno spravile šesti krog prvenstva, z izjemno AŠK Brava in Doba, ki bosta to storila v sredo 26. septembra. Lendavska Nafta 1903 se je tokrat mudila v Postojni, ekipa pa se je domov vrnila brez točk.
Ekipa Ankarana Postojne je prva ekipa, ki ji je uspelo Nafto 1903 spraviti na kolena. Domači so lendavsko zasedbo pred okrog 190 gledalci premagali s 3:1, s tem porazom Nafte 1903 pa se je na prvo mesto prvenstvene razpredelnice povzpela Ptujska Drava. 13 točk imajo sedaj tri ekipe in sicer prvouvrščena Drava, Drugouvrščeni AŠK Bravo s tekmo manj in Nafta 1903 na tretjem mestu.

Gostovanje na Notranjskem se torej ni razpletlo po željah čete Franca FridlaMathias Oyewusi Kehinde je domače v vodstvo popeljal v deseti minuti tekme, le zgolj dve minuti kasneje pa so domači ostali brez izključenega vratarja Kristjana Matoševića, ki je storil prekršek za najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je v izenačenje pretvoril Arpad Vaš, v dramatičnem uvodu v srečanje pa je sledil nov šok za Prekmurce. Kehinde je v 18. minuti tekme udaril še drugič, gostitelji pa so z igralcem manj dosegli še en zadetek. V 54. minuti je v polno meril Viktor Koval.

Vlado Badžim, trener Ankarana Postojne: “Tekmo smo dobro odprli, po vodstvu pa smo ostali brez vratarja. Menjali smo sistem igre, fantje pa so pokazali določeno kakovost in z borbenostjo nadoknadili igralca manj. Na koncu smo zasluženo zmagali. Iskali smo situacije, ki bi lahko bile ugodne za nas. Pohvaliti moram svoje varovance, ki so pokazali karakter. Danes smo bili bolj kompaktni in zasluženo zmagali.”

Ankaran Postojna – Nafta 1903 3:1

Oyewusi Kehinde Mathias – 1:0, 10′
Arpad Vaš (11m) – 1:1, 14′
Oyewusi Kehinde Mathias – 2:1, 18′
Viktor Koval – 3:1, 54′