Nafta Petrochem: Prodaja tovarniških objektov še ni končana

Prodaja tovarniških objektov, v kateri se je odvijala glavna dejavnost nekdanjega podjetja Nafta Petrochem, ni končana. Postopki še tečejo, pogovori pa so v zaključni fazi.
Stečajni upravitelj podjetja Nafta Petrochem je zanikal, da bi bila prodaja tovarniških objektov končana, saj postopki še tečejo, pogovori pa so v zaključni fazi. Kot predvideva načrt, bi ti morali biti končani še ta mesec, neuspešno ali uspešno. Stečajni upravitelj Silvo Zorec upa na uspešno sklenitev prodajnega dogovora, o kupcu pa informacij ne želi dajati.

Z najugodnejšim ponudnikom Zorec že vodi pogovore, so pa se pogajanj o prodaji udeležili trije ponudniki. Po neuspeli javni dražbi septembra 2015, na kateri se je premoženje prodajalo kot celota po izklicni neto ceni 12,5 milijona evrov, je potem bilo decembra objavljeno nezavezujoče zbiranje ponudb.

Ponovni zagon proizvodnje v obratih formalina, sintetičnih mas in fenolnih smol bi, kakopak, doprineslo prepotrebna delovna mesta, a interesenti dela na naftinem dvorišču, kot kaže, ne nameravajo nadaljevati. Do sedaj je bilo v stečajnem postopku vnovčeno premoženje v višini 6,8 milijona evrov, upnikom pa je stečajni upravitelj izplačal 5,3 milijona evrov.