Nafta 1903 zamenjala trenerja

Nekoliko slabše predstave na minulih srečanjih in pika na i minulo soboto, ko je Nafta 1903 v Turnišču, kljub dobri igri izgubila srečanje proti ekipi iz sredine vzhodne tretjeligaške razpredelnice, je botrovalo menjavi trenerja modro-belih.

Lendavska članska ekipa, ki barve brani v 3. SNL -Vzhod in se trenutno nahaja na 2. mestu vzhodne tretjeligaške lestvice z enakim številom točk kot prvouvrščena NŠ Mura iz Murske Sobote (41), ima novega trenerja. Omenjeno potezo so pristojni na sedežu modro-belih potegnili včeraj in tako storili prepotreben prvi korak k željeni ureditvi raztresene situacije v članskem moštvu. Sodu je najverjetneje izbilo dno zadnje srečanje, ki ga je Nafta 1903 izgubila proti ekipi iz sredine tabele in s tem zdrsnila mesto nižje.

Dosedanjega trenerja Slobodana Đuriča je torej nasledil 44-letni Franc Fridl, uprava nogometnega kluba Nafta 1903 pa je z Đuričem pogodbo o sodelovanju prekinila sporazumno. Fridl bo vodil že današnji trening ekipe, ki se pripravlja na sobotno srečanje proti murskosoboški NŠ Muri, lendavska ekipa pa bi v primeru zmage znova zasedla sam vrh prvenstvene tabele.

Franc Fridl

Fridl, rojen Ptujčan, star 44 let, je večji del kariere igral v slovenski ligi za klube Maribor, Beltinci, Olimpija, Ljubljana, Zavrč in Drava. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 248 prvenstvenih tekem in dosegel štirinajst golov. Z Mariborom je po trikrat osvojil naslov slovenskega državnega prvaka in pokalnega prvaka, z Olimpijo je osvojil en pokalni naslov, z Zavrčem pa naslov prvaka tretje, četrte, pete in šeste slovenske lige. Tri sezone je igral tudi za avstrijski Jagerberg. Na zadnje je vodil ekipo NŠ Mura iz Murske Sobote, med letoma 2003 in 2005 pa je za takratno Muro tudi igral.