Nafta 1903 za zadetek boljša od Fužinarja

Minulo soboto so nogometaši lendavske Nafte 1903 svoje moči merili z gosti iz Raven na Koroškem. Pred okrog 300 gledalci so modro-beli vknjižili zmago in se na prvenstveni lestvici pomaknili mesto višje.
V sedmem krogu druge državne ngometne lige se je lendavska Nafta 1903 na domačem terenu uspešno zoperstavila gostom iz Raven na Koroškem. Srečanje, ki se je minulo soboto pričelo ob 16.00 uri, si je ogledalo 300 ljubiteljev nogometa, ki so skupno videli tri zadetke in se naposled veselili domači zmagi. Tri točke so ostale v Lendavi, Nafta 1903 pa se je tako pomaknila mesto višje.

Modro-beli so z nasprotnikom, ki se je dobro upiral imeli kar nekaj dela, pa čeprav je v začetku kazalo, da bi Nafta 1903 na omenjenem srečanju lahko imela nekoliko lažje delo, saj je šlo za nasprotnika iz dna prvenstvene lestvice. Prvi zadetek na srečanju je padel v deveti minuti, za katerega je bil odgovoren Mateo Monjac. Ta zadetek je sicer bil tudi edini v prvem polčasu, po katerem so se Korošci pričeli dobro upirati.

Naslednji zadetek je padel v 63. minuti. Za izenačenje je v drugem polčasu srečanja poskrbel gostujoči igralec Nik Fasvald, ki je premagal lendavskega vratarja Valentića. Takšen rezultat seveda ni obstal dolgo, saj je že čez enajst minut prišlo do zvišanja rezultata. Za 2:1 je zadel Leon Šeruga in s tem poskrbel za končni rezultat srečanja. Tri točke so torej ostale v Lendavi.

Rezultat: 2:1
Zadetki: Mateo Monjac 1:0, Nik Fasvald 1:1, Leon Šeruga 2:1
Sodniki: Kos Blaž (glavni sodnik), Povšnar Dejan (1. pomoč), Čiča Miodrag (2. pomoč)
Delegat: Grabar Boris
Št. gledalcev: 300, Športni park Lendava