Nafta 1903 z zmago proti Zarici, danes v gosteh proti Rogaški

Sredin popoldan je Nafta 1903 v Kranju več kot uspešno spravila srečanje šestega kroga druge državne lige pod streho, ki je bilo, spomnimo, odpovedano zaradi obilnih padavin, ki so povsem premočile tamkajšnje nogometno igrišče. Danes proti Rogaški v gosteh.
Minulo sredino popoldne je v Kranju Nafta 1903 proti domači ekipi Zarici odigrala zaostalo srečanje šestega kroga druge državne lige. Lendavčani so se na omenjenem srečanju veselili prvih treh točk na gostovanjih in to upravičeno, saj so čez celotno srečanje bili močan in motiviran nasprotnik. Pri domačem nogometnem klubu so že pred samim srečanjem napovedali, da pričakujejo “pravi nogometni boj,” kar se je tudi zgodilo.

Lendavčani so bili tisti, ki so po prvem sodniškem žvižgu zelo samozavestno pričeli včerajšnje srečanje, a so v nadaljevanju bili precej enakovredni s svojim nasprotnikom. Prvi zadetek na srečanju je padel v 22. minuti, mrežo domačih pa je zatresel Grabant Bence. Tudi naslednji zadetek je pripadel Lendavčanom in sicer v 38. minuti, ko je v polno zadel Mateo Monjac. Veselje modro-belih ni trajalo dolgo, saj je čez dve minuti Marko Huč znižal rezultat na 1:2 in s tem postavil končni rezultat prvega polčasa.

V nadaljevanju so modro-beli dosegli še dva zadetka. Marko Roginič v 48. minuti za 1:3 in Mateo Monjac v 89. minuti za 1:4. Nafta 1903 je tako dosegla prvo zmago na gostovanjih in v Lendavo odnesla tri točke. Trenutno se nahajajo na sedmem mestu prvenstvene lestvice s štirinajstimi točkami.

Danes proti Rogaški

Modro-beli pa se že danes odpravljajo na novo gostovanje in sicer v Rogaško. Tam se bodo z zadnjeuvrščeno ekipo znova borili za tri točke in s tem za napredovanje na prvenstveni lestvici. Srečanje se bo pričelo ob 15.30 uri, na srečanju pa bo glavni sodnik sodil Darjan Kovačič.