Nafta 1903 z minimalnim porazom iz Ljubljane

Nafta 1903 je tokrat odprla 2. krog 2. državne lige. Modro-bela enajsterica se je odpravila na gostovanje v Ljubljano, v športni park Šiška v Ljubljani , kjer jih je pričakala ekipa AŠK Bravo. Modro-beli so se iz Ljubljane v Lendavo vrnili poraženi, z zgolj zadetkom razlike.
Nafta 1903 in AŠK Bravo sta včeraj poskrbela za uvod v drugi krog 2. državne lige. Obe ekipi sta prvi krog končali s polnim izkupičkom, prav tako pa sta precej dela v prvem krogu imela vratarja obeh ekip. No, tokrat je bilo povsem drugače, saj 450 gledalcev posebnih presežkov ni videlo. Nekoliko bolje so srečanje pričeli domači, Nafta 1903 pa tempa drugega polčasa prvega kroga nikakor ni mogla doseči.

Domači so nevarno zapretili že v 9. minuti, ko je Lan Piskule od daleč zatresel vratnico. Minile so naslednje štiri minute, ko je v 13. minuti po podaji v kazenski prostor, z glavo poskušal Milan Đajič. V 26. minuti je moral posredovati lendavski vratar Valentić. Po strelu iz roba kazenskega prostora je Anže Zorc žogo poslal do Valentića, ki je žogo odbil do Kristjana Sredojeviča, ki pa se z žogo ni najbolje znašel.

Srečanje se je po omenjeni priložnosti odvijalo med obema kazenskima prostoroma, ko je v 38. minuti bil uspešen Anže Zorc (strel po odbitku v kazenskem prostoru) in domače popeljal v minimalno vodstvo z 0:1. Do konca prvega polčasa bi domači vodstvo lahko znova zvišali, a je strel Mihe Dobnikarja Valentić uspešno odbil.

V drugem polčasu Nafta 1903 še vedno ni našla pravega ritma, kar bi že kmalu Lendavčane lahko znova stalo zadetek. V 56. minuti je znova poizkušal Zorc, a je bil nekoliko previsok. V 58. minuti je Agboyi pretental obrambo Nafte 1903 in se sam znašel pred vratarjem modro-belih, ki pa je posredoval pravočasno. Kmalu za tem je Nafta 1903 dosegla svojo najlepšo priložnost na srečanju. To se je zgodilo v 68. minuti, ko so se Lendavčani uspeli prebiti praktično do gola, a je žogo prav iz golove črte izbil Marko Klemenčič.

Do konca srečanja so domači poizkušali še nekajkrat, a je glavni sodnik David Šmajc srečanje po 90. minutah igre registriral z rezultatom 1:0. Pri Nafti 1903 so porumeneli: Patrik Vöröš, Mitja Novinič in Stjepan Oštrek.

AŠK Bravo – Nafta 1903 1:0 (1:0)

38. Anže Zorc, 1:0

FOTO: Denis Rudaš