Modro-beli v soboto proti Mariboru, tudi Nafta 1903 se ne strinja z odločitvijo Nogometne zveze Slovenije

Prvoligaši se pripravljajo na nadaljevanje prvenstva, Nafta 1903 pa na nadaljevanje pokalnega prvenstva, saj je 2. državna liga predčasno zaključena. Po razglasitvi epidemije se bodo modro-beli prvič podali na gostovanje in sicer na prijateljski obračun z Mariborom v tamkajšnji Ljudski vrt. Srečanje bo, jasno, zaprto za javnost.
Modro-bela četa Deana Dončića se prihajajočo soboto odpravlja na prijateljski obračun v štajersko prestolnico. Mariborčani stopnjujejo tempo pred pričetkom nadaljevanja v državnem prvenstvu, pred Nafto 1903 pa je polfinalni obračun v pokalnem prvenstvu in sicer proti ekipi Kalcerja iz Radomelj. Srečanje bo obema ekipama vsekakor godilo, saj so nogometaši do pred kratkim trenirali le individualno, sprostitev nekaterih vladnih ukrepov pred dnevi pa je omogočila udejstvovanje v ekipnih športih. Srečanje bo, jasno, odigrano pred praznimi tribunami.

“V nogometnem klubu Nafta 1903 smo se razveselili rahljanja ukrepov, ki so vezani na organizacijo in izvedbo treningov. Tako so od 18.5. dalje dovoljeni tudi t.i. kontaktni treningi, trener Dončić lahko tako načrtuje in izvaja treninge igralnih oblik, ki vsebujejo tudi medsebojne kontakte igralcev brez omejitev števila v skupini,” so pojasnili na Kolodvorski 7, kjer so med drugim pred nekaj dnevi na Nogometno zvezo Slovenije naslovili nestrinjanje z odločitvijo vodstva o predčasnem zaključku sezone v drugi državni ligi. Odločitve pri krovni nogometni organizaciji sicer najbrž ne bodo spreminjali.

Nafta 1903 se bo v polfinalnem obračunu pomerila proti ekipi Kalcerja iz Radomelj, srečanje bo na sporedu 10. junija, tekma pa bo pred praznimi tribunami odigrana na nevtralnem terenu, na Brdu pri Kranju. “Glede na vse to kar je bilo, dva meseca smo namreč delali po individualnem programu, sem zadovoljen. Igralci so upoštevali navodila, ki so jih prejeli. Prvi teden skupnih treningov je najprej bilo na sporedu prilagajanje, da so se igralci vrnili v običajen način. Treningi potekajo normalno, igralci fizično niso oslabeli,” nam je po včerajšnjem dopoldanskem treningu dejal lendavski strateg Dončić.

Pred modro-belimi je, kot smo omenili, sobotna prijateljska tekma v Mariboru, prihodnji petek sledi srečanje proti Beltincem v lendavskem športnem parku, tretji pripravljalni obračun pa je še v fazi dogovarjanj, a bo na sporedu 5. junija.