Nafta 1903 v polfinalu pokala Slovenije, Rudar padel tudi v Velenju

Po tem, ko je ekipa Rudarja iz Velenja, sicer najslabša ekipa prve državne lige prvo četrtfinalno srečanje v Lendavi izgubila, je izgubila tudi povratno srečanje, ki se je včerajšnji popoldan odvilo na mestnem stadionu Ob jezeru. Nafta 1903 je zasluženo prilezla do polfinala, kjer prostora za napake ni.
Nafta 1903 se je po zmagi nad velenjskim rudarjem pod lendavskimi goricami pred dvema tednoma, v Velenje, na stadion Ob jezeru včeraj podala z zadetkom prednosti. 2:1 je bil rezultat srečanja v lendavskem športnem parku, za polfinalno vstopnico pa je bil včerajšnji rezultat 0:2 več kot dobrodošel. Včerajšnje srečanje je sicer bilo zanimivo tudi zaradi dveh razveljavljenih zadetkov domačim s strani glavnega sodnika Mitje Žganca, saj je pri obeh šlo za nesporno prepovedani položaj.

Modro-beli so v Velenje prišli vidno samozavestni, kar je bilo moč videti vse od prve minute srečanja naprej. Varovanci Mariana Sluke so moč za začetne prodore najbrž črpali od zadnje zmage v drugi državni ligi, ko so dobili srečanje proti Radomljam, dodatno motivacijo pa jim je vlivalo že dobljeno srečanje proti Velenjčanom doma. Že v drugi minuti so imeli izjemno priložnost za prevzem vodstva prav Lendavčani, a neuspešno.

Za tem je sledila precej enakovredna igra med obema kazenskima prostoroma, ko so domači iz prostega strela zatresli mrežo Raduhe, a zadetek Džinića ni obveljal zaradi prepovedanega položaja enega izmed domačih igralcev. Šest minut kasneje so modro-beli svoj trud okronali z zadetkom. Nafto 1903 je v vodstvo z 0:1 popeljal Mihael Rebrnik in to po tem, ko je ta več kot uspešno izkoristil luknjo v domači obrambi in po tem, ko je David Hrubik okroglo usnje slabo izbil.

Ekipi zadetkov v prvem delu srečanja več nista dosegli, posest žoge pa je pri obeh ekipah bila približno enaka, je pokazala statistika prvega dela. Pri tem velja omeniti da so domači vodili nekoliko bolj grobo igro, obe ekipi pa sta po šestkrat poizkusili s streli na gol.

V drugem polčasu nekoliko boljša igra Nafte 1903, kar se je poznalo tudi pri posesti žoge, ki je bila nekoliko več v nogah Lendavčanov. Ekipa Rudarja je žogo poizkušala spraviti za Raduho, a je slednji ob pomoči obrambe modro-belih imel teren uspešno pod nadzorom. Najbližje izenačenju so bili domači v 80. minuti, ko je žoga znova pristala v vratih Lendavčanov, a je glavni sodnik pritrdil stranskemu in zadetka ni priznal. Za tem je v zadnjih sekundah srečanja sledil zadetek Pakuja v 93. minuti za 0:2, kar je bil tudi končni rezultat srečanja in pot v polfinale.

Pokal NZS, 2. četrtfinalna tekma: Rudar – Nafta 1903 0:2 (0:1)

0:1, Mihael Rebrnik, 27. min
0:2, Roland Paku, 93. min