Nafta 1903 v pokalu proti Kopru, ekipi se bo pri treningu pridružila nova okrepitev

V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil včeraj opravljen žreb parov 2. kroga pokalnega prvenstva za letošnjo sezono. Lendavčani se bodo septembra pomerili proti ekipi iz Kopra. Že danes pa se bo ekipi na treningu pridružila nova okrepitev.
V prostorih Nogometne zveze Slovenije so včeraj opravili žreb tekmovalnih parov 2. kroga pokalnega prvenstva. Lendavčani se bodo 12. septembra odpravili v Koper, kjer jih bo pričakala tamkajšnja nogometna ekipa, srečanje pa se bo odvilo na tamkajšnjem stadionu Bonifika. Ura srečanja še ni znana, je pa znano, da bo v drugem krogu moč videti tri prvoligaške obračune. Žreb, ki ga je v prostorih zveze opravil Martin Koželj, novi sekretar Nogometne zveze Slovenije, je sicer dal osem parov.

Koprski nogometni klub sicer nastopa v tretji državni ligi zahod. Trenutno se nahaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice, za ekipo pa je šele prvo prvenstveno srečanje. Z 2:0 so ga dobili proti proti ekipi iz Ajdovščine, v prvem pokalnem obračunu pa so ekipi Acronija iz Jesenic nasuli kar 12 zadetkov. Nafti 1903 Koprčani ne bi smeli povzročati resnih preglavic, a previdnost vsekakor ne bo odveč. Spomnimo: Nafta 1903 je prvi pokalni obračun proti nogometnemu moštvu Ankaran Postojna dobila z 2:1. Zmagovalec drugega kroga bo seveda nagrajen z vstopnico za četrtfinale.

Nov obraz pri modro-belih

Na današnjem treningu bo moč videti nov obraz. Ekipi se bo namreč pridružil 31-letni osrednji branilec iz sosednje Hrvaške, natančneje iz Varaždina, Igor Prahić, ki je nekdanji reprezentant Hrvaške U-21. Prahić je na zadnje igral v Iranu, zelo verjetno pa je, da bo pogodbo s klubom podpisal tekom tega tedna. To bi vsekakor pomenilo, da bo Nafta 1903 deležna velike okrepitve kar se tiče ožje obrambne linije.