Nafta 1903 v nedeljo proti Jadranu iz Dekanov

Po tem, ko so Lendavčani deseti krog 2. državne lige minulo sredo zaključili z remijem, iz Raven na Koroškem so se odpravili po priigranem rezultatu 1:1, so vse oči že uprte v naslednje srečanje. To se bo prihajajočo nedeljo odvilo doma, v Lendavo pa tokrat prihaja ekipa iz Dekanov.
Minulo sredo so ekipe, ki nastopajo v drugi državni ligi, zaključile prvo tretjino prvenstva, pred ekipami pa je še natanko dvajset krogov. Sredina srečanja so bila v znamenju srečanj ekip iz zgornje polovice lestvice z ekipami v spodnji polovici lestvice, Lendavska Nafta 1903 pa je takrat v gosteh remizirala s trdovratno ekipo Fužinarja. Prihajajočo nedeljo je seveda čas za nove tri točke, ki bi modro-bele lahko vnovič dvignili.

Kakšno bo tokratno srečanje je sicer nekoliko težje napovedati, bo pa šlo za borbo ekipe na petem mestu prvenstvene tabele z ekipo iz dvanajstega mesta prvenstvene tabele. Pod lendavskimi griči, ki jih v teh dneh zasedajo pobiralci grozdja, se je na zadnje opekla ekipa Rogaške, ljubitelji okroglega usnja v Lendavi pa vsekakor upajo torej na ponovitev scenarija iz devetega kroga prvenstva, ko je Nafta 1903 slavila z rezultatom 4:1.

Dekančanov kljub skromnejšim predstavam v nekaj minulih krogih ne gre podcenjevati. Tako Lendavčani kakor tudi gosti bodo nastopili v popolnih postavah, saj kaznovanih igralcev ni, glavni sodnik na srečanju, ki se bo pričelo ob 15.30 uri pa bo Roman Glažar. “Gremo iz tekme v tekmo, tako, da se že pripravljamo na nedeljski obračun z Jadranom, kjer bomo storili vse, da zmaga ostane doma,” je za spletno stran Nafte 1903 dejal Žiga Živko.