Nafta 1903 v nedeljo proti Beltincem, sledi spopad bratov Raduha

Pred drugoligaši je drugi krog prvenstva, ki bo na sporedu ta vikend. Sedem srečanj bo odigranih jutrišnjo soboto, med tem, ko bosta le Nafta 1903 in Beltinci prekmurski derbi odigrala v nedeljo popoldan. Sončna nedelja bo tako pravšnja za dober nogomet, ki je pred nami.
Po tem, ko je Nafta 1903 minulo soboto v prvem krogu prvenstva s 3:1 pod lendavskimi goricami ugnala ekipo iz Brežic, se Lendavčani tokrat odpravljajo na gostovanje v Beltince. Pred enajsterico lendavskega stratega Mariana Sluke ter navijači in simpatizerji nogometa je znova prekmurski derbi, ki bo vsekakor postregel z napetim, dobrim in hkrati gledljivim nogometom. Nafta 1903 za dosego svojih ciljev ne sme popuščati, enako pa gre zagotovo trditi tudi za domače.

Srečanje bosta vsekakor začinila brata Raduha

Zanimivost bo tudi družinski obračun, saj si bosta na nasprotnih straneh stala brata iz Odrancev. V domači ekipi ima pomembno vlogo Patrik Raduha, lendavsko mrežo pa bo branil sedem let mlajši obetavni vratar Florijan, ki mu strokovnjaki napovedujejo uspešno kariero. “Pričakovanja pred to tekmo so velika, saj derbija ne igraš vsak dan. V prvi vrsti pričakujem poln stadion, eno pravo kuliso. Navijačem lahko sporočim, da bomo naredili vse, da zmaga ostane doma,” je dejal Patrik Raduha.

Med drugim je Patrik za spletno stran beltinskega nogometnega kluba o lendavski Nafti 1903 vedel povedati le dobro: “Na Nafto me vežejo res lepi spomini, tam sem bil praktično od 12. leta pa vse do članov, kjer sem dobil priložnost igrati v Prvi ligi. Tam imam veliko prijateljev, nekateri so člani Lendavčanov tudi letos. Tekma bo posebna seveda tudi zato, ker bo na drugi strani moj brat, katerem želim vse najboljše v njegovi karieri, upam da uresniči svoje sanje, ampak v nedeljo bom naredil vse, da ga premagam. Čas je, da ga tudi jaz malo hecam po tekmi (smeh).”

Že sicer pa bo domača ekipa srečanje proti lendavski Nafti 1903 odigrala brez dveh igralcev. To sta Lukas Kasalo in Borut Lukač, Lendavčani pa bodo nastopili v polni postavi.