Nafta 1903 v desetem krogu proti Biljam

Nafta 1903 se v devetem krogu druge državne lige odpravlja v Bilje. Na tamkajšnjem nogometnem igrišču “v Dolinici” se bodo modro-beli proti domači ekipi pomerili jutri ob 15.30 uri in se poizkušali v Lendavo vrniti s prepotrebnimi tremi točkami.
Lendavska Nafta 1903, ki nujno potrebuje nove tri točke, se že danes odpravlja na gostovanje, ki se bo pričelo jutri ob 15.30 uri. Nafta 1903 je v teh dneh opravila izdatne treninge, v sredo pa se je v pokalnem tekmovanju MNZ Lendava udarila s Kobiljem, od koder se je vrnila z zmago, a lendavski strateg Fridl z videnim ni bil najbolj zadovoljen. “Vemo kaj moremo narediti, naslednje srečanje moramo zmagati,” je odgovoril na vprašanje kako naprej.

V 2. SNL bodo sicer s tekmami desetega kroga zaključili uvodno tretjino prvenstva. Za zdaj najbolje kaže Bravu, tik pod slednjim pa je lendavska Nafta 1903 z dvema točkama manj. Ekipa iz Bilj je novinec v ligi, ki pa v zadnjih tednih na domačem igrišču beleži dobre rezultate. Ima pa domača ekipa največ težav pri realizaciji zadetkov, kar bi lendavska Nafta 1903 lahko obrnila sebi v prid. Ti so s petimi zadetki med najskromnejšimi moštvi lige in se nahajajo na štirinajstem mestu prvenstvene lestvice.

Ekipi kaznovanih igralcev nimata, a za modro-bele zaradi poškodb ne bosta mogla nastopiti Marko Roginić in Žiga Živko. Strateg Fridl ima seveda kljub temu širok nabor kakovostnih igralcev, ki se bodo jutri morali obvezno potruditi za tri točke. Srečanje bo kot glavni sodnik sodil Marko Podgoršek, ob straneh pa mu bosta pomagala Rafael Ajdovec in Žan Habuš. Delegat na srečanju bo Milan Mitrovič.