Nafta 1903 v četrtek začenja s pripravami, klub zapustili Prahić, Oštrek in Cvrtila

Po tem, ko so modro-beli končali s prvenstvom v drugi državni ligi, bo ekipa že prihajajoči četrtek pričela s pripravami na novo sezono. A priprav pod lendavskimi goricami zagotovo ne bodo opravili Prahić, Oštrek in Cvrtila, saj so omenjeni šli novim izzivom naproti ter zapustili lendavsko Nafto 1903.
Prihajajoči četrtek se bo ekipa lendavske Nafte 1903 prvič zbrala in prvič opravila tudi priprave na novo sezono. Igralci so bili prosti klubskih obveznosti od 26. maja, ko so odigrali zadnje prvenstveno srečanje. Nafta 1903 je takrat, spomnimo, doma s 5:0 premagala ljubljansko Ilirijo in tekmovanje končala kot petouvrščena ekipa. Natančnejši potek priprav sicer še ni znan, znano je le, da se bodo igralci zbrali in prve priprave tudi opravili v lendavskem Športnem parku.

Trije odhodi

Lendavsko Nafto 1903 so sicer v minulih nekaj dneh zapustili trije igralci. To so Igor Prahić, Stjepan Oštrek in Dino Cvrtila. Vsi igralci sicer prihajajo iz sosednje Hrvaške, le Cvrtila pa je trenutno prost igralec, saj tako Prahić kakor tudi Oštrek vesta, kje bosta nadaljevala svoji karieri. Prahić tako odhaja v Albanijo, natančneje v nogometni klub Kükesi ki domuje v istoimenskem mestu. Prahić je s strani omenjenega nogometnega kluba dobil zelo mamljivo ponudbo, kateri lendavska Nafta 1903 ni mogla konkurirati.

Oštrek se ne bo preselil daleč. Svojo kariero bo nadaljeval v prvoligaškem nogometnem klubu Varaždin. Že sicer pa je Oštrek imel pogodbo z lendavsko Nafto 1903 podpisano do 30.6.2019. Sporazumno je sodelovanje z modro-belimi prekinil tudi Dino Cvrtila, ki je zvestobo Nafti 1903 obljubil do konca prihajajoče sezone. Informacij, kam je namenjen Cvrtila ni, je pa bistvenega pomena za sporazumno prekinitev sodelovanja bila velika želja po večji minutaži, katere slednji menda v Lendavi ni bil deležen.