Nafta 1903 ugnala tudi čvrste Varaždince

Lendavska modro-bela enajsterica se je minulo soboto na igrišču z umetno travo pri DOŠ I Lendava pomerila proti ekipi iz Varaždina. HNK Varaždin je vodilno moštvo tretje hrvaške nogometne lige. Obe moštvi sta sicer, sodeč po igri, upravičili prva mesta na razpredelnici.

V začetnih minutah so bili gostje nekoliko več pri žogi. Prvi ki je na srečanju zapretil je bil novinec Ilič, njegov strel pa je končal v rokah gostujočega vratarja. Dve minuti kasneje je Golikov strel prešel Valentićeva vrata. V 23. minuti so modro-beli dosegli prvi zadetek. Po levi strani je obrambi gostom pobegnil Monjac, ki je podal žogo pred vrata, kjer je bil najvišji Roginič in žogo z glavo potisnil v levi kot gostujočih vrat. Gostje so po zadetku prevzeli pobudo za igro in nekajkrat nevarno zapretili. Izid se do konca prvega dela ni spremenil in je ostal pri vodstvu z 1:0 za domače.

V nadaljevanju so domači potrebovali le tri minute in že je prišlo do spremembe rezultata in sicer na 2:0. Monjac se je odločil za strel z leve strani, z kakih 20m in zadel v polno, žoga pa se je odbila od prečke v mrežo in presenetila gostujočega vratarja. Pravi Evrogol. Gostje so najlepšo priložnost za zmanjšanje izida zapravili v 51. minuti ko se napadalci gostov niso najbolje znašli v gneči pred vrati vratarja Valentića. V 55. minuti ponovno beležimo močen strel Golika mimo vrat. Tretji zadetek je za domače prispeval Dodlek, ki je preigral obrambo gostov na desni strani in presenetil vratarja gostov z močnim nizkim strelom v daljni kot vrat.

Oba trenerja sta med drugim dala priložnost tudi ostalim igralcem z klopi. V nadaljevanju srečanja je sledila pobuda gostov, ki so želeli doseči vsaj zadetek, vendar žoga ni in ni hotela v mrežo domačih. V 74., 77., ter 84. minuti beležimo priložnosti gostov, ki pa niso bile natančne. V 84. minuti je sledila ponovna priložnost za goste, domači vratar Lőrinc pa je uspešno ukrotil nevaren strel. Magdič, ki je vstopil v igro v nadaljevanj, je po protinapadu domačinov v 78. minuti sprožil žogo proti vratarju gostov, ta pa jo je le s težavo izbil v kot.

Zaslužena zmaga domačinov, ki so iz šolsko izvedenih protinapadov dosegli lepe zadetke.

Nafta 1903 – HNK Varaždin 3:0

Za Nafto so igrali: Valentič, Dodlek, Stošič, Šeruga, Maleševič, Novinič, Voros, Ilič, Roginič, Monjac, Vinko.
Sodniki: Borovič (Mostje), Horvat (D. vas), Jerebic (Mostje)