Nafta 1903: Simon Šešlar nov pomočnik trenerja članske ekipe

Iz štaba Nafte 1903 so danes zvečer sporočili, da je prišlo do sprememb pri vodenju članske ekipe. Trenerju Francu Fridlu se je pridružil nov pomočnik, Simon Šešlar. Kot kaže, se modro-beli že pripravljajo na spomladanski del prvenstva.
Modro-beli se, kot kaže, resno pripravljajo na spomladanski del prvenstva v drugi državni ligi, ki se bo pričel 10. marca. Nafta 1903 se bo takrat v Vipolžah pomerila proti ekipi Brd, na spomladanski del prvenstva pa bo ekipo s Francom Fridlom pripravljal novi pomočnik, Simon Šešlar. Šešlar je sicer bivši slovenski nogometaš, rojen 5. aprila 1974 v Celju.

Sešlar je večji del kariere igral v slovenski ligi za kluba Celje in Maribor. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 404 prvenstvenih tekem in dosegel 37 golov. V sezoni 1999/2000 je z Mariborom igral ligo prvakov. Igral je na položaju vezista v slovenski, nemški, belgijski, izraelski, ciprski in avstrijski ligi. Za Slovensko izbrano vrsto je od leta 1997 do 2005 zbral 19 nastopov. Po končani karieri, ki jo je sklenil v matičnem klubu junija 2009 je bil eno leto tudi športni direktor pri ljubljanski Olimpiji. Po treh letih in opravljenih trenerskih licencah je v Slovenskih Konjicah kot glavni trener prevzel tedanjega drugoligaša Dravinjo, ki jo je vodil dobri dve leti. Njegova druga trenerska postaja je bil Aluminij iz Kidričevega. Na zadnje je bil trener članskega moštva Drava Ptuj, ki tako kot lendavska Nafta 1903 igra v 2 SNL.

Omenimo še naj, da je igralec članskega moštva je Žiga Živko, ki je pomembni član obrambne vrste modro-belih, danes podaljšal svojo pogodbo do 30. junija 2021.