Nafta 1903 še s tretjim uradno registriranim novincem

Že včeraj smo poročali, da je lendavski tretjeligaš Nafta 1903 tudi uradno bogatejši za dva nova igralca (Marko Ilić in Mateo Monjac), klub je (zaenkrat) zapustil le Andrej Lotrič, sodeč po včerajšnjem registracijskem zapisniku pa je pri modro-belih še tretji novinec.

Zimski prestopni rok se, kot smo že poročali, uradno odvija med 15. januarjem in 16. februarjem. V tem času bodo pristojni pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) opravili osem sej, na katerih bodo obravnavali prestope nogometašev. Dve seji so pri NZS-ju že opravili, čaka jih še šest sej. Zadnja se bo odvila 23. februarja.

Na prvi seji so tako Nafti 1903 potrdili dva prihoda (Marka Ilića in Matea Monjaca), na drugi, ki se je odvila včeraj pa je bil tudi uradno nastop za Nafto 1903 potrjen Marku Marciušu, kar je sicer bilo pričakovano. Slednji je, spomnimo, največ prahu dvignil pred kratkim, ko je obljubo o nastopu dal tako murskosoboški Muri kakor tudi lendavski Nafti 1903. 21-letni Marciuš ima pravico nastopati od danes naprej.

Ostali nogometni klubi?

DNŠ Mura se je zaenkrat okrepila z dvema novincema in sicer z Davidom Lonzarićem (prišel iz Zavrča) in Mitjo Reškom (prišel iz ptujske Drave). Iz Murske Sobote sta odšla Luka Šalamun (v NK Drava Ptuj) in Tihomir Kepe (na Hotizo). NK Tromejnik Kuzma se je okrepil z Dejanom Hagerjem (prišel iz NK Lenart), zapustil pa jih je Szabolcs Andrejek, ki se je preselil v NK Grad. Omenjeni klub je okrepil še Jure Škaper, ki je prišel iz NK Beltinci. NK Hotizo je, kot smo že omenili nekoliko višje okrepil Tihomir Kepe, pa tudi Danijel Marčec (prišel iz ND Goričan – HR) in Jernej Pelcl (prišel iz NK Veržej). V Odrancih so se okrepili z enim igralcem, to je David Vinkovič (prišel iz NK Ljutomer).

Ker je pred nami še nekaj sej, bo na nogometni tržnici še vsekakor zanimivo. Modro-beli se bodo v soboto v prijateljskem obračunu, v sklopu priprav, pomerili s Kaposvárom iz sosednje Madžarske na igrišču z umetno travo pri DOŠ I Lendava. Srečanje bo na sporedu ob 11.00 uri.