Nafta 1903 se je v Lendavo vrnila brez točk

Včerajšnji popoldan se je Nafta 1903, v 12. krogu druge državne lige pomerila proti Dobu v gosteh. Da bo šlo za zahtevno srečanje smo zapisali že v napovedniku, ravno tako pa se je tudi pokazalo. Modro-beli so se namreč v Lendavo vrnili brez točk.
Po tem, ko je lendavska Nafta 1903 tekmo poprej na domačem terenu dobila, pa je tokratni scenarij na Dobu bil nekoliko drugačen. Modro-beli so se namreč v Lendavo vrnili brez želenih in nujno potrebnih treh točk, takšno situacijo pa gre pripisati tudi številnim poškodovanim ter enemu kaznovanemu. Zdesetkana ekipa seveda težko konkurira tekmecem, še posebno v gosteh.

Dobljani so sicer neporaženi že peto srečanje. Ti trenutno zasedajo tretje mesto prvenstvene razpredelnice, z včerajšnjo zmago pa so se pomaknili nad Nafto 1903, ki je sedaj četrta. Prvi zadetek na srečanju je padel v 17. minuti. Prispeval ga je najnevarnejši igralec ekipe, Gabor Petric. Ta je najmočnejše orožje Dobljanov in sive lase povzroča sleherni ekipi.

Drugi zadetek na srečanju je pred okrog 200 gledalci padel v drugem polčasu in sicer v 67. minuti. Tega je prispeval Gašper Horvat. Modro-beli sicer nikakor niso mogli ujeti ritma domače ekipe in so na srečanju dosegli dve prečki, večje število strelov iz kota in imeli vsaj pet lepih priložnosti, a žoga ni in ni želela v mrežo. Rumene kartone na srečanju so prejeli Roland Paku (8. min), Mitja Novinić (64. min) in Marko Malašević (88. min).

Roltek Dob – Nafta 1903 2:0 (1:0)

1:0, Gabor Petric, 17. min
2:0, Gašper Horvat, 67. min