Nafta 1903 s tremi zadetki iz Krškega

Včerajšnji pozni popoldan sta se na stadionu Matije Gubca v Krškem v tretjem krogu druge državne nogometne lige pomerila domače Krško in gosti iz Lendave. Slednji so pokazali popolno premoč nad nasprotnikom ter se pod lendavske griče vrnili z novimi tremi točkami.
Nafta 1903 se letos resno spogleduje z najvišjimi mesti in napadom na 1. državno nogometno ligo, kar so modro-beli že dokazali v prvih dveh krogih, ko so najprej suvereno slavili v Ajdovščini in premagali ND Primorje z rezultatom 0:3 za tem pa bili za odtenek boljši nasprotnik na domačem derbiju proti novomeški Krki v drugem krogu, ko se je le ta končal z rezultatom 0:0. Tokrat so Lendavčani zmago iztržili še v Krškem ter tako tretji krog zaključili v aktualnem slogu.

Na stadionu Matije Gubca v Krškem se je tako včeraj ob 18.00 uri pričel zanimivi obračun, katerega je spremljalo okrog 200 ljubiteljev okroglega usnja. Krčani so lovili prvo letošnjo zmago, modro-beli pa so želeli z nadaljevanjem uspešnega niza nepremaganosti. Mreža se je prvič zatresla precej hitro, v 3. minuti, ko je goste v vodstvo popeljal Marsel Stare, domači pa so izenačili osem minut kasneje, v 11. minuti, ko je rezultat polčasa (1:1) postavil Rob Rudonja.

Statistično gledano je Nafta 1903 boljša ekipa, kar se je potrdilo v drugi polovici drugega polčasa, ko so Lendavčani dosegli zadetek za vodstvo z rezultatom 2:1. Za modro-bele je bil tokrat uspešen Nermin Haljeta. Do 89. minute, ko se je zadeva za domače dodatno zapletla, rdeči karton je namreč zaradi brezobzirne igre prejel David Arapović, je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, modro-beli pa so vnovič in hkrati tudi zadnjič slavili v 93. minuti, ko je izid srečanja (1:3) postavil Mirsad Sulejmanović.

Krško – Nafta 1903 1:3 (1:1)

1:0 M. Stare 3., 1:1 R. Rudonja 14. 1:2 N. Haljeta 77., 1:3 M. Sulejmanović 93.