Nafta 1903 s tremi točkami iz Rogaške Slatine

26. krog 2. državne lige je bil za lendavsko Nafto 1903 uspešen, saj se je modro-bela četa iz gostovanja v Rogaški Slatini vrnila s polnim izkupičkom, ki bo pred koncem prvenstva zagotovo dobro del.
Pred okrog 200 gledalci se je lendavska Nafta 1903 v 26. krogu druge državne lige včerajšnji popoldan pomerila proti ekipi Rogaške v gosteh. Glavni sodnik Samo Veselič je po devetdesetih minutah srečanja bil primoran tekmo zaključiti z zmago Lendavčanov, ki so tokrat za razliko od domače ekipe prikazali dober in gledljiv nogomet.

Lendavska ekipa je tako včeraj v Športnem centru Rogaška Slatina prekinila serijo zmag domačih, ti so blesteli kar štiri srečanja zapored, z omenjeno zmago pa so modro-beli nekoliko utišali zlobne jezike po remiju na domačem terenu v prejšnjem krogu. Čeprav na včerajšnjem srečanju nista imela pravice nastopiti Arpad Vaš in Igor Prahić, pa se to, kot kaže, ni preveč poznalo.

Prvi zadetek je padel v 10. minuti. Prvi je mrežo domačih zatresel Marko Malešević. Srečanje je naslednjih 17. minut potekalo med obema kazenskima prostoroma, ko je prišlo do spremembe rezultata. V 28. minuti je za še višje vodstvo modro-belih poskrbel Alen Ploj, v zadnjih izdihljajih prvega polčasa pa je domačega vratarja Filipa Lojena premagal nepredvidljivi Mitja Novinič.

Nafta 1903 se je v slačilnico odpravila pričakovano mirna, saj je visoko vodstvo že takrat nakazovalo na morebitno pomembno zmago v gosteh. V drugem polčasu so gledalci videli “le” en zadetek, a še naprej slabo igro domačih, kar je Lendavčanom bilo kot voda na mlin. 11. najboljši strelec aktualnega prvenstva v drugi državni ligi, Vedran Vinko, je končni rezultat srečanja 0:4 dosegel v 61. minuti.

Nafta 1903 – Rogaška 0:4 (0:3)

– 0:1, Marko Malešević 10. min
– 0:2, Alen Ploj 28. min
– 0:3, Mitja Novinić 45. min
– 0:4, Vedran Vinko 61. min