Nafta 1903 s točko iz Raven na Koroškem

Včerajšnjo sredo so se po zelenicah podili tako prvoligaši kakor tudi drugoligaši. Lendavska Nafta 1903 se je tokrat odpravila na gostovanje v Ravne na Koroškem od koder se je pod Lendavske Gorice vrnila s točko. Vse oči so sicer že uprte proti nedeljskemu domačemu srečanju.
Lendavčani so se tokrat, v 10. krogu druge državne lige odpravili na ne najbolj enostavno srečanje v Ravne na Koroškem. Na tamkajšnjem mestnem stadionu so se udarili z ekipo iz sredine lestvice in bili pri tem delno uspešni. Srečanje se namreč ni izšlo po načrtih, saj so fužinarji dobro branili domačo trdnjavo, med tem, ko je modro-belim zmanjkalo na eni strani malo športne sreče na drugi strani pa dobra mera poguma. Že sicer pa so domači povzročali Nafti 1903 obilico težav.

Dvoboj s Fužinarjem je postregel z dvema zadetkoma, prvega so tik pred odmorom dosegli Ravenčani. To se je zgodilo v 45. minuti, ko je mrežo Florjana Raduhe zatresel Žan Medved in dosegel končni rezultat prvega dela srečanja ter se s tem povzpel na drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Sicer pa so Lendavčani, tako v prvem delu srečanja kakor tudi v nadaljevanju imeli veliko dela pri premagovanju domače obrambe. Sledil je odhod v slačilnice, domači pa tokrat z zadetkom prednosti.

Naslednji zadetek je padel v 61. minuti, šlo je za zadetek izenačenja, pri katerem pa prav tako ni šlo vse enostavno. Izenačenje je dosegel hitri Jaka Bizjak, z zadetkom pa je odprl novo fronto z obeh strani. Bizjak je sicer domačemu vratarju Urošu Poljancu povzročal obilico skrbi, a do konca srečanja ne domači in ne gosti niso prišli do zadetka. Slednji je z omenjenim zadetkom tako postavil končni rezultat srečanja, Lendavčanom pa se bo po včeraj izgubljenih treh točkah še kako kolcalo.

Lendavčani tako ostajajo na osmem mestu prvenstvene lestvice, Ravenčani pa bistveno nižje, na devetem. Vse oči so sicer že uprte na nedeljsko srečanje pod Lendavskimi Goricami, ko v goste prihaja ekipa Jadran iz Dekanov. Odigran bo 11. krog prvenstva.