Nafta 1903 remizirala v Novem mestu

Drugoligaši so že dodobra zakorakali v prvenstvo, minuli vikend pa so odigrali tekme petega kroga. V uvodnem dvoboju kroga sta se za prvo mesto udarili vodilni ekipi lige, novomeška Krka in lendavska Nafta 1903, a srečanje ni prineslo zmagovalca. A, kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. Na prvo mesto je tako skočilo Bilje.
Krka in Nafta 1903 tudi po sobotnem srečanju spadata v druščino neporaženih ekip. Po tem, ko so modro-beli bili uspešni v pokalnem prvenstvu proti Šenčurju, so tokrat proti Krki imeli nekoliko manj sreče. Sobotna zmaga bi Lendavčanom prinesla prvo mesto na razpredelnici, pa se žal ni izšlo. Kljub temu, pomembna je tudi ta točka. Obračun v dolenjski prestolnici torej ni dal zmagovalca. Remi so izkoristili Biljenci, ki so se s četrto zaporedno zmago zavihteli na vrh lestvice. A seveda nič še ni izgubljeno, saj se je prvenstvo v drugi državni ligi šele začelo, točkovna razlika pa je majhna.

Lendavski strateg Dejan Dončić je na klop za rezervne igralce posadil doslej standardna Tima Židana in kapetana Vedrana Vinka, od prve minute pa dal priložnost Tadeju Pirtovšku in Nerminu Haljeti. Tako Lendavčani kakor Novomeščani so na srečanju dosegali lepe priložnosti, ki pa niso bile izkoriščene. Goste je v 65. minuti v vodstvo popeljal Nermin Haljeta, slabih 5 minut kasneje pa je bil uspešen Luka Vešner Tičić in s tem poleg izenačenja dosegel še končni rezultat srečanja. Domačini so sicer napadali do konca dvoboja, a se lendavska obramba ni pustila prebiti.

Pred modro-belimi je sedaj šesti krog 2. SNL, ko se bodo prihajajočo soboto pod lendavskimi goricami pomerili proti ekipi Vitanest Bilje.

Krka – Nafta 1903 1:1 (0:0)

Strelca: 0:1 Haljeta (65), 1:1 Vešner Tičić (79)
Rumeni kartoni: Brekalo; Bizjak, Paku, R. Pirtovšek, Oštrek