Nafta 1903 Radgončanom kar sedemkrat zatresla mrežo

Lendavska modro-bela enajsterica se je včeraj na igrišču z umetno travo v prijateljskem obračunu pomerila proti moštvu iz Gornje Radgone. Lendavčani so mrežo gostov zatresli kar sedemkrat, petkrat v prvem polčasu.

Igralci lendavske Nafte 1903 so se tokrat na igrišču z umetno travo pomerili z moštvom iz Gornje Radgone, članom MNZ Murska Sobota, in dosegli visoko zmago. Domači so nastopili v popolni postavi, manjkal je le igralec sredine igrišča Novinič, ki ga je je na tem mestu nadomestil Tekovski. Čeprav so modro-beli z dobro igro nasprotniku povzročali kar nekaj sivih las, pa so ob tem zapravili tudi kar nekaj lepih priložnosti, zaradi katerih bi končni rezultat bil zagotovo višji. Gostje si sicer skozi celotno srečanje niso ustvarili nobene priložnosti za zadetek.

Že v 2. minuti srečanja je nova okrepitev domačih, Denis Tekovski zatresla mrežo simpatičnih gostov iz Radgone, čez 6 minut pa je prečko zatresel Ilić. Prav Ilić je v 15. minuti močno sprožil na vrata gostov, a je žoga znova za las zgrešila mrežo. Nekaj minut kasneje je uspešen bil Roginič, ko je izid na 2:0 povišal po predložku z leve strani. Že kmalu za tem je na 3:0 rezultat povišal hitri Vinko, z nizkim strelom z kakih desetih metrov v desni kot.

Nov zadetek bi se lahko zgodil v 33. minuti, vendar je Tekovski s petih metrov streljal preko vrat gostujočega vratarja. A če naslednjega zadetka niso dali modro-beli, so ga prispevali gosti. In to v lastno mrežo. Nesrečni zadetek je v 38. minuti prispeval Aljaž Kocet in tako rezultat zvišal na 4:0. Izid polčasa 5:0 je postavil (znova) Roginič, ko se je pred golom znašel sam, po globinski podaji in gostujočega vratarja ugnal z nizkim strelom.

V nadaljevanju ista slika. Lendavčani igrali, gostje se branili. Ti so nekajkrat poizkušali priti do vrat modro-belih, a je lendavska trdnjava bila premočna. V drugem delu drugega polčasa prav tako beležimo izjemne priložnosti Monjaca (58. minuta) in kasneje Marciuša (83. in 84. minuta). Zadetek za 6:0 je (znova) dosegel Vinko in sicer v 57. minuti, ko je strel slednjega bil premočan za gostujočega vratarja. Končni izid tekme 7:0 je delo Marciuša, ki je nesebično podal z desne strani pred vrata, pred katerimi je v polno zadel Zelko.

Naslednje pripravljalno srečanje igrajo Lendavčani v soboto, ob 15.00 uri, z moštvom četrtoligaša iz Avstrije, po vsej verjetnosti na stadionu v Športnem parku.

Nafta 1903 – ŠNK Radgona 7:0 (5:0)