Nafta 1903: Priložnost za dokazovanje med člani so dobili štirje mladinci

Pri lendavskem drugoligašu Nafti 1903 so se poleg odhodov, o katerih smo v minulih dneh že poročali, zgodili tudi prihodi. Ekipa se sicer vneto sestavlja in trenira pod taktirko glavnega trenerja, Mariana Sluke, na sporedu pa je že tudi prva pripravljalna tekma.
Med lendavskimi nogometaši, ki se pod taktirko trenerske ekipe Marian Sluka, Aljaž Stegne in Aleksander Šeliga pripravljajo na novo sezono, je tudi nekaj novih obrazov.

Priložnost za dokazovanje med člani so dobili štirje mladinci: Dominik Drk, Mateo Šupljika, Sašo Pavšič in Stjepan Kirič. Vratarski ekipi se je pridružil Bojan Cigut, ki je do sedaj branil barve NK Turnišče, v prihajajoči sezoni pa bo imel poleg mesta v vratih mladinske ekipe tudi vlogo tretjega vratarja pri članih.

O svoji kakovosti bodo skušali trenerje prepričati mladi igralci, ki so na preizkušnji: Tadej Pirtovšek, obrambni igralec, ki je do sedaj igral za mladinsko ekipo NK Maribora, Miha Rokavec, igralec sredine igrišča, ki je v pretekli sezoni igral za Fužinar, Marko Galoši, vratar Medžimurja, srbski obrambni igralec Nemanja Nenezić iz Topole ter Zoltan Toth, ofenzivni krilni igralec ekipe MTK.

Ali bo z omenjenimi igralci tudi dejansko prišlo do dogovora o sodelovanju bo znano po prvih obračunih. Prvo prijateljsko tekmo bo lendavska Nafta 1903 v omenjeni sestavi odigrala že to soboto v lendavskem Športnem parku, ko v goste prihaja mladinska prvoligaška ekipa ruskega kluba Krasnodar. Gre za zelo kakovostno mladinsko moštvo, ki je še pred kratkim igralo v mladinski Ligi prvakov in se med 36 ekipami uvrstilo v izločilne dvoboje – šestnajstino finala, kjer je bil močnejši Real Madrid.