Nafta 1903 po zmagi nad Krko na peto mesto, UEFA sporočila, da Športni park Lendava izpolnjuje kriterije

Minulo soboto se je lendavska Nafta 1903 pomerila proti ekipi iz Novega mesta in dosegla zmago z minimalnim rezultatom, 1:0. Na svoj račun je tokrat prišel mladi Dominik Drk, ki je dosegel svoj prvi zadetek v dresu Nafte 1903.
Drugouvrščeni farmacevti so se minulo soboto pod lendavskimi goricami pomerili proti ekipi Nafte 1903 in se iz Lendave v Novo mesto vrnili sklonjenih glav. Lendavčani so tokrat bili za odtenek boljši in se z omenjeno zmago (zaenkrat) utrdili na petem mestu prvenstvene lestvice. Bera točk bi sicer lahko bila višja, saj v Lendavi še pomnimo neugodno srečanje v Brežicah, a nič za to, saj je pred Lendavčani že v sredo tekma proti Dobu, v gosteh, ki bo na sporedu ob 17.00 uri. Nogometaši Nafte 1903, ki so v sredo pošteno namučili že ljubljansko Olimpijo, so do zmage in treh točk prišli v prvem polčasu.

Tekla je 20. minuta tekme, ko je Dominik Drk žogo hitro popeljal pred kazenski prostor Dolenjcev. Hrvaški vezist je skušal najti Jako Bizjaka, a je podajo prestregel Lovro Vrandečič. Do “nikogaršnje” žoge je na črti kazenskega prostora prišel prav Drk in jo z natančnim in močnim udarcem pospravil v desni kot Denisa Pintola. Izid se v nadaljevanju tekme ni več spremenil, Lendavčani pa so se z zmago znova vključili v igro za drugo mesto, do katerega jih ločijo še štiri točke.

“Krkaši danes enostavni nismo bili pravi. Pristop ni bil pravi in to se je poznalo celo tekmo. Domačini so povedli v 20. minuti. Naši so imeli do polčasa eno zelo lepo priložnost, ki je ostala neizkoriščena. V 2. polčas so prav tako vstopili medlo, večji del polčasa sploh niso streljali na gol. V zaključku tekme je bilo še nekaj obetavnih akcij, ki pa prav tako niso zadostovale za zadetek,” pa so sobotno srečanje strnili pri Krki.

Nafta 1903 – Krka 1:0 (1:0)

1:0, Dominik Drk, 20. min

UEFA: “Lendavski stadion izpolnjuje kriterije”

Minuli teden je preko spletne aplikacije lendavsko Nafto 1903 “obiskala” komisije UEFE za objekte, da se prepriča glede infrastrukture Športnega parka. Celotnemu “obhodu” je prisostvoval predstavnik lastnika objekta, to je Občina Lendava, Marjan Drvarič, s strani nogometnega kluba pa je bil prisoten sekretar, Sašo Kranjc.

UEFA je zahtevala celoten slikovni in video material lendavskega stadiona. Omenimo naj, da ima Športni park v Lendavi drugo kategorijo igranja tekem v Evropi, ki so pomembne za igranje 1. in 2. kroga. UEFA je prav tako pregledala število sedežev, kakor tudi velikost in kvaliteto prostorov, ki so potrebni za igranje tekem. Član UEFE je posebno pozornost posvetil travnati površini, ki prav tako zadovoljuje zelo stroge kriterije UEFE. Posebne pozornosti je bila deležna zaščita in varovanje objekta v primeru igranja tekem pod okriljem Evropske nogometne organizacije.