Nafta 1903: Odšel domačin Zagorec, nov trener vratarjev Mujčinović

Tudi tokrat iz štaba modro-belih poročajo o spremembah. Tokrat so zabeležili odhod domačina Zagorca in prihod novega trenerja vratarjev, znana pa so tudi pripravljalna srečanja lendavske Nafte 1903. Med tem je sicer že znano, da se je že poslovil Paku in trener vratarjev Šeliga, o čemer pa smo že poročali lanskega decembra.
Včeraj so se igralci in strokovno vodstvo po dolgem premoru ponovno srečali v lendavskem Športnem parku in opravili prvi skupni trening, o čemer smo sicer danes že poročali. Vadba je potekala po navodilih NIJZ in NZS na novem igrišču z umetno travo za Dvojezično srednjo šolo Lendava. Celoten sklop priprav bo ekipa, kot zaenkrat kaže, opravila doma.

V ekipi je prišlo do nekaterih sprememb. Od Naftinega dresa sta se poslovila igralca Roland Paku (odhod v klub Nyiregyhaza na Madžarskem), o čemer smo že poročali in Adam Zagorec, ki je izkoristil ponujeno službo v svoji stroki in se preselil v Ljubljano. Prav tako je modro-bele zapustil trener vratarjev Aleksander Šeliga, ki bo odslej odgovoren za pripravo vratarjev pri državnih prvakih iz Celja. Tudi o tem smo vas že obveščali.

“V veliko veselje nam je, da se je po polletni odsotnosti iz ekipa ZTE vrnil naš steber obrambe Žiga Živko. Vrzel v strokovnem štabu pa je popolnil celjska legenda Amel Mujčinović, nekoč odlični vratar in dosedanji trener vratarjev NK Celje, ki je postal novi trener vratarjev Nafte 1903. Ekipi so se na pripravah priključili tudi talentirani fantje iz mladinske šole: Bruno Šimunković, Antonio Martinjaš, Jan Plej, David Jožef Horvat in Miha Novak,” so sporočili.

Trener Dejan Dončić je potrdil tudi 8 pripravljalnih tekem. Prvo srečanje bodo fantje odigrali 13.1.2021 med seboj, nato pa sledijo:

  • 16.1. 2021 NK Celje
  • 20.1. 2021 NK Bistrica
  • 23.1. 2021 NK Kapfenberg
  • 27.1. 2021 NK Šampion
  • 30.1. 2021 NK Gorica
  • 05.2. 2021 NK Međimurje
  • 13.2. 2021 NK Polet