Nafta 1903 najprej pripravila lepo gesto, a po tekmi prejela kazen

Minuli prekmurski derbi v drugi državni ligi med Nafto 1903 in Beltinci je minil v znamenju zmage Nafte 1903 ter lepe geste pred samim začetkom srečanja. No, brez težav na žalost ni šlo, saj je disciplinski sodnik NZS modro-bele zaradi navijaških strasti kaznoval.
Lepa gesta Nafte 1903 in Beltincev

Pred sobotnim prekmurskim derbijem se je odvila manjša slovesnost, na kateri sta predstavnika obeh prekmurskih drugoligaških klubov presenetila mladega navijača Roberta Mataja. Robert prihaja iz Kroga in je velik ljubitelj nogometa ter navijač lendavske Nafte. “Vse tekme našega kluba spremlja zelo pozorno in se zelo veseli vseh naših uspehov. V zahvalo za to podporo in njegovo strast do nogometa, sta mu pred sobotnim derbijem predsednik NK Klima Tratnjek Beltinci Janez Breznik in direktor NK Nafta 1903 Gergely Kocsardi podarila dresa svojih klubov,” so sporočili iz štaba modro-belih. Robert se je darila, ki ga je prevzel v družbi svoje mame Sonje seveda zelo razveselil in bo zagotovo v bodoče še bolj vneto stiskal pesti za modro-bele.

Nafta 1903 po tekmi prispevala v proračun NZS

“Nogometno društvo Lendava 1903 je odgovorno za nešportno in neprimerno vedenje navijačev njihove ekipe in se ji na podlagi določil za prekršek opustitve ukrepov zoper nešportno in neprimerno vedenje organiziranih navijaških skupin, ki pomeni tudi kršitev običajnega športnega obnašanja izreče skupna denarna kazen v višini 650 evrov,” je sporočil disciplinski sodnik NZS. Lendavčani so v žep segli prvič zaradi prižiganja treh bakel v 13. minuti in ene bakle v 30. minuti, katerih glavna značilnost je gost dim, pri čemer se je dim valil na igrišče, zaradi česar je bila tekma v obeh primerih prekinjena za eno minuto in drugič, zaradi metanja ene bakle v 62. minuti, katerih glavna značilnost je gost dim, na igrišče.