FOTO: Nafta 1903 nabavila pomembno napravo za treninge

Nogometni klub Nafta 1903 je v minulih dneh nabavil pomembno napravo, ki bo zelo olajšala treninge, predvsem v smislu spremljanja igralcev. Gre za iPad aplikacijo in združljive senzorje, ki se na igralca namestijo s pomočjo posebnega dresa ali s pomočjo zapestnice. S pomočjo te naprave trener ekipe lažje razbere pripravljenost posameznega igralca.
Naprava Polar Team s senzorji in aplikacijo na tabličnem računalniku, prikazuje natančne resnične srčne utripe, pretečene kilometre in ostale podrobnosti ekipnih igralcev na zaslonu v vsakem športu v dvorani ali na prostem – nogomet, košarka, hokej na ledu, odbojka, rokomet … Z objektivnimi podatki srčnega utripa lahko pri Nafti 1903 svojim igralcem sedaj ponudijo pametnejše smernice, vidijo pa lahko tudi, kdo se utruja, kdo mora delati na svoji telesni pripravljenosti in kdo ima še dovolj odvečne energije. S to aplikacijo lahko sedaj trenirajo svojo ekipo tako, da bo v kar najboljši formi v svoji kategoriji.

Trener se lahko sedaj osredotoči na celotno ekipo ali pa na samo zgolj enega igralca, ali pa igralce med seboj poljubno primerja. S tem lahko trener svojo ekipo tudi motivira, po treningu pa ekipi razkrije, objektivne podatke o učinkovitosti igralcev in z njimi ter trenerskim osebjem deli poročila. Vsi senzorji so s tabličnim računalnikom povezani brezžično, nogometni klub pa je za napravo odštel ne majhno vsoto finančnih sredstev. Na treningih ekipa uporablja zapestnice, na srečanjih pa za to posebej namenjene drese.