Nafta 1903 na zadnje srečanje sezone v Velenje, Dončiču plaketa NZS, modro-beli z licenco za naslednjo sezono

Lendavska Nafta 1903 danes gostuje v Velenju. Srečanje bo na sporedu ob 17.00 uri in bo le formalnost, saj so modro-belim kvalifikacije za prvo državno ligo že minulo sredo, predvsem zaradi zmage Krke proti Radomljam, spolzele iz rok. Strateg Dončić je med tem prejel plaketo NZS, lendavska ekipa pa licenco za prihodnjo sezono najpomembnejše postranske stvari na svetu.
Lendavska Nafta 1903 se bo danes ob 17.00 uri v gosteh pomerila proti Velenju. Srečanje bo na sporedu ob 17.00 uri, srečanje pa ne odloča o ničemer. Knapi se trenutno nahajajo na osmem mestu prvenstvene tabele, kjer bodo ostali kljub morebitni zmagi, enako pa velja za modro-bele, ki bodo prvenstvo zaključili na tretjem, ali v najslabšem primeru na četrtem mestu. Ekipi sta se v drugi državni ligi pomerili zgolj enkrat, v 12. krogu prvenstva v Lendavi, od koder pa so Velenjčani odnesli zmago. Tokrat je torej priložnost za revanš, ter priložnost za dober zaključek trenutnega spremenjenega aktualnega prvenstva.

Dončiću plaketa NZS

Na skupščini Nogometne zveze Slovenije v Ljubljani so v četrtek podelili priznanja nogometnim delavcem za uspešno delo v nogometu. Med dobitniki priznanja je tudi prvi trener NK Nafte 1903, Ljubljančan Dejan Dončič. Omenimo naj, da sta Dončiča nominirali trenerski društvi iz Lendave in Ljubljane, katerih je član. Dončič je trener z UEFA PRO licenco, ki je kot igralec nastopal za NK Olimpijo, NK Livar, NK Sežano, NK Krko, NK Slovan, NK Koper, NK Svobodo in NK Slavijo, igral pa je tudi v Nemčiji v tretji državni ligi. Kot trener je vadil mlajše selekcije v NK Slovanu in Domžalah in reprezentanco U-17 Slovenije. Bil je tudi inštruktor pri MNZ Ljubljana in vodja Grassroot programa. Pred Nafto 1903 je treniral člansko moštvo NK Triglav iz Kranja. Nagrado NZS je med drugim prejel tudi Marjan Drvarič iz Lendave, sicer zaposlen na Občini Lendava.

Nogomet v Lendavi tudi prihodnjo sezono

Komisija za licenciranje nogometnih klubov NZS je na podlagi pravilnikov in statuta NZS za licenciranje nogometnih klubov odločila, da se ND Lendava 1903 podeli licenca za tekmovanje za sezono 2021/22. Komisija je ugotovila, da prosilec za licenco izpolnjuje vse kriterije za pridobitev licence za tekmovanje v 2 SNL. Licenca ND Lendava 1903 zajema športne, infrastrukturne, finančne in administrativno-kadrovske kriterije. Vodstvo društva se tako lahko mirno prične pripravljati za prihodnjo sezono.