Nafta 1903 na domačem terenu proti ptujski Dravi

Po nekoliko neuspešnem četrtem krogu druge državne lige, ko je Nafta 1903 na gostovanju v Kopru srečanje izgubila z minimalno razliko, v Lendavo tokrat prihajajo večni rivali, Ptujčani. Srečanje proti ptujski Dravi bi lahko postavili ob bok srečanjem z Beltinci.
Tudi peti krog druge državne lige bo postregel z zanimivim obračunom. Pod Lendavskimi Goricami se bosta jutrišnjo soboto pomerila rivala Nafta 1903 in ptujska Drava, po slabi predstavi proti Kopru minulo nedeljo, ko so Lendavčani srečanje na tamkajšnji Bonifiki izgubili z minimalno razliko, pa bo čas za popravni izpit. Prostora za napake ne bo, ljubitelji nogometa v Lendavi pa, jasno, pričakujejo zmago. Ekipi bosta jutrišnje srečanje odigrali v popolnih postavah, saj kaznovanih ali poškodovanih ni.

Modro-beli imajo sicer po štirih krogih na svojem računu po dve zmagi in dva poraza. Zdi se, da imajo Lendavčani v letošnji sezoni težave z gostovanji, četa Mariana Sluke je, tako kot lani, precej bolj suverena pred domačimi gledalci. Lendavčani so doma premagali Brežice in Dravograd. Nafta in Drava sta v prejšnjih sezonah odigrala že nekaj zanimivih obračunov, z dvema zmagama na štirih tekmah pa so boljši Štajerci. Tudi kurenti ne morejo biti zadovoljni z vstopom v prvenstvo, saj so v štirih krogih izgubili že trikrat, za zdaj edine točke pa so osvojili v Goriških Brdih.

Nafta 1903 se trenutno nahaja na šestem mestu prvenstvene tabele, med tem, ko so Ptujčani bistveno nižje, na trinajstem mestu. Ptujčani so sicer v minulih dveh sezonah veljali za nekoliko uspešnejše, a tega v minulih nekaj krogih nove sezone ne gre trditi. Statistično gledano ima Nafta 1903 jutri bistveno več možnosti za zmago, dodaten pogum bo modro-belim vlival tudi domači teren, kjer Lendavčani praviloma dominirajo. Glavni sodnik na srečanju bo tokrat Aleksandar Matković, prvi pomočnik Primož Perger in drugi pomočnik Denis Horvat. Delegat na srečanju bo Danilo Kacijan. Srečanje bo na sporedu ob 17.00 uri.