Nafta 1903 kljub dobri igri srečanje zaključila s porazom

Nafta 1903 se je včeraj pomerila proti prvouvrščeni ekipi AŠK Bravo iz Ljubljane. V športnem parku Šiška Ljubljana so modro-beli kljub dobri igri srečanje izgubili, najmanj remi pa bi modro-beli lahko dosegli ob hitrejšem posredovanju Leušteka v 74. minuti.
Dvaindvajseti krog 2. SNL sta včerajšnji zgodnji popoldan odprli ekipi Brava in Nafte 1903. Spopad Ljubljančanov in Lendavčanov ste lahko spremljali tudi na Sportklubu, četa Dejana Grabića pa je iskala maščevanje za jesenski poraz pod lendavskimi griči in ga tudi dobila. Kljub dobri igri Lendavčanov so se modro-beli v Lendavo vrnili sklonjenih glav.

“Ankarančani so v Lendavi že vodili z 0:2, po preobratu v nadaljevanju tekme pa so točke ostale v Prekmurju,” bi lahko bil hiter opis zadnjega domačega srečanja. No, Lendavčanom tokrat točke niso bile naklonjene, pa čeprav bi jih z malo truda ti lahko osvojili. Ljubljančani so bili tokrat preračunljivejši in uspešnejši, kar se je poznalo tudi pri končnem rezultatu.

Pred okrog 200 gledalci je prvi zadetek dosegla ekipa iz Lendave. Jaka Bizjak je bil tisti, ki je v 24. minuti zatresel mrežo nasprotnika in s tem lendavske navijače popeljal v veselo nadaljevanje srečanja, ki pa je bilo kratkega roka. V 31. minuti je Marko Dabro dosegel zadetek s strelom preko živega zida Nafte 1903, s čimer je slednji hitro dosegel remi.

Kljub neposredni bližini Leušteka, Nukić zadel

Precej neugodna situacija se je zgodila tudi v 74. minuti, ko je bil dosežen končni rezultat srečanja. Pred vrati Nafte 1903 je prišlo do preigravanja, v katerem je bil uspešen Mustafa Nukić. Nekoliko neuspešno vlogo je pri tem odigral Leon Leuštek, saj žoge Mustafe ni uspel blokirati, nasprotnik pa je s tem dosegel končni rezultat srečanja.

Na srečanju so bili skupno podani štirje rumeni kartoni, lendavski strateg Franc Fridl pa je vnovčil vse tri menjave.

AŠK Bravo – Nafta 1903 2:1 (1:1)

Jaka Bizjak 0:1, 24′
Marko Dabro 1:1, 31′
Mustafa Nukić 2:1, 74′