Nafta 1903: Kar pet zadetkov v mreži Križevcev

S kar petimi zadetki je lendavska Nafta 1903 v gosteh odpravila Križevce in se v Lendavo vrnila s tremi točkami. Modro-beli so z zadetki pričeli v 28. minuti z golom Ilića, od takrat pa se je niz le nadaljeval.

Pred okrog 150 gledalci se je lendavska Nafta 1903 pomerila z ekipo v Križevcih in v Lendavo prinesla tri točke. Modro-beli so z zadetki pričeli v 28. minuti in se vse do 64. minute niso ustavili. Agresivni igri modro-belih se je nasprotnik težko zoperstavil, pobudo za žogo pa so čez celotno srečanje imeli prav Lendavčani. Stroj zadetkov Vinko se tokrat, presenetljivo, ni vpisal pod zadetke, so pa mrežo tokrat tresli Ilić, RoginičMalešević iz enajstmetrovke in Zeljko.

Nafta 1903 je strelski pohod pričela v 28. minuti. Takrat je uspešen bil Marko Ilić, dve minuti pred prvim polčasom pa Marko Roginić. Nafta 1903 je prvi polčas končala z dvema zadetkoma prednosti. V drugem polčasu je prvi za 0:3 v 54. minuti zadel še tretji Marko, tokrat Malešević iz enajstih metrov, le štiri minute za tem pa bi rezultat znova iz enajstih metrov lahko povišal Vinko, a je vratar domačih Darko Prša strel uspešno ubranil. Damir Zeljko je za tem zadetek za 4:0 dosegel v 61. minuti, le tri minute za tem pa je končni rezultat (0:5) postavil Marko Ilić.

Pri Nafti 1903 so porumeneli Marko Roginić, Mateo Monjac in Marko Ilić, pri gostih pa je ista kazen doletela Boštjana Šlihthubera, Alana Vegi Kalamara in Gorana Lepošo. Glavni sodnik Armando Šorli iz Maribora je srečanje registriral z rezultatom 0:5 za Nafto 1903. Lendavčani se trenutno nahajamo trdno na prvem mestu vzhodne tretjeligaške lestvice s 53 točkami, na drugem mestu pa je murskosoboška NŠ Mura, z 48 točkami, enako kot jih imajo Odranci. Beltinci imajo 8 točk manj na četrtem mestu.

ŠD NK Križevci – Nafta 1903 0:5 (0:2)