Lendavska Nafta 1903 jutri proti Biljencem

Pred lendavsko Nafto 1903 je jutrišnjo soboto na sporedu popravni izpit. Zagotovljeno prvo mesto na prvenstveni razpredelnici so modro-beli fantje zapravili na minulem srečanju proti farmacevtom v Novem mestu, tokrat pa bo vsekakor priložnost za popravni izpit.
Novomeščani in Lendavčani so niz neporaženosti podaljšali tudi po medsebojnem dvoboju. So pa remi izkoristili Biljenci in Radomljani, ki so se zavihteli na vrh lestvice. Iz tega seveda izhaja, da bodo Lendavčani tokrat morali precej zavihati rokave, v kolikor se resnično želijo podati v boj za prvo mesto na prvenstveni razpredelnici, ki jim je bil skorajda na pladenj dan v predprejšnjem srečanju. Ker so se Lendavčani iz Novega mesta vrnili zgolj z remijem, so naposled krog zaključili na četrtem mestu, kljub temu, da je predvsem lokalni javnosti jasno, da so fantje sposobni dosegati mesta na samem vrhu.

“Četrto in drugo ekipo 2. SNL na lestvici loči zgolj točka. Lendavčani so z 11 točkami še vedno neporaženi, Biljenci pa so po uvodnem porazu z Radomljami nanizali že štiri zaporedne zmage. Primorci so to sezono nabrali že nekaj odmevnih skalpov, ob Bricih pa so pred črno-belimi pokleknili že nogometaši Rudarja, Triglava in nazadnje še Drave. Izbranci trenerja Marina Mikaca so dvoboj dobili s 3:2 in za en dan prevzeli tudi vodstvo. Po zaslugi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih so se v nedeljo na prvo mesto zavihteli Radomljani,” pa sporočajo iz Nogometne zveze Slovenije.,

Nafta 1903 je po remiju v Novem mestu zdrsnila na četrto mesto, a so razlike izjemno tesne, za nameček pa Lendavčani veljajo za izrazito zahtevnega gostitelja. V zadnji sezoni so izgubili zgolj eno od desetih domačih tekem, letos pa so na svoji zelenici vknjižili že tri zmage. Tako Lendavčani kakor tudi Biljenci se bodo na zelenico pod lendavskimi goricami podali brez kaznovanih igralcev, kar pomeni, da bosta obe ekipi nastopili v popolnih postavah. Tudi za jutrišnje srečanje je lendavski nogometni klub pripravil 400 vstopnic, ki bodo razprodane po načelu “kdor prej pride, prej melje.”