Nafta 1903: Jutri pričetek treningov za članske ekipo, danes vsi na testiranje

Vlada je na dopisni seji pred nekaj dnevi sprejela Odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti tudi za tiste registrirane športnike, ki se s športom ukvarjajo na vrhunski, tekmovalni državni ravni. Pod posebnimi pogoji se je sprostila tudi možnost izvedbe tako treningov kot tekmovanj do vključno državne ravni. V okviru tega, bodo s svojimi treningi jutri pričeli tudi člani nogometnega moštva Nafta 1903.
“Igralci članske ekipe NK Nafta 1903 so končno dočakali težko pričakovano novico, na katero so čakali skoraj dva meseca. Po odločitvi vlade so končno dovoljeni treningi tudi v ekipnih športih, seveda ob upoštevanju določenih omejitev. Lendavski športni park bo tako ponovno oživel jutrišnjo nedeljo ko se bodo igralci pričeli pripravljati na (upajmo) nadaljevanje prvenstva, ki bi se naj začelo konec maja,” so sporočili iz Nafte 1903.

Organizatorji športnega tekmovanja bodo morali zagotoviti, da se bo v prostorih, kjer bodo potekala tekmovanja in treningi, pojavljajo samo nujno potrebne osebe. “V klubu se zavedamo vseh tveganj, ki so s tem povezani, zato bomo dosledno upoštevali vse predpise, navodila in priporočila NIJZ za preprečitev širjenja okužb z virusom COVID 19,” so še sporočili iz lendavskega drugoligaša.

Igralci bodo, kot so dejali, trenirali v majhnih skupinah, pred in po treningom ne bo druženja, od vstopa na stadion, do obnašanja v garderobah ter do izvedbe vadbe bo veljal poseben režim, enako pa velja tudi za uporabo vadbenih pripomočkov, tuširanje in zapuščanja športnega objekta. “Vsekakor pa je veliko bolje to, kot pa individualni treningi doma,” so si enotni modro-beli, ki vsekakor komaj čakajo, da ponovno preizkusijo svojo domačo zelenico in se pod taktirko trenerja Dončiča in njegove ekipe čim bolje pripravijo na izzive, ki jih čakajo do konca letošnje sezone, s poudarkom na pokalnih tekmah polfinala in, tako smo vsi prepričani, tudi finala pokala Slovenije.

Še pred tem danes na testiranja

Kot je za naš spletni portal danes zjutraj dejal trener članske ekipe, Dean Dončič, se bodo tako igralci kakor tudi strokovni štab in vodstvo odpravili najprej na testiranje v murskosoboško Splošno bolnišnico v Rakičanu in sicer v dveh skupinah. Prva danes ob 11.00 uri in druga ob 15.00 uri.