Nafta 1903 jutri pod lendavskimi griči proti Kopru

Zadnji krog drugoligaškega državnega prvenstva v nogometu bo v Lendavi jutrišnjo soboto postregel z vsekakor dobro, a hkrati napeto predstavo. V Lendavo prihajajo prvouvrščeni Koprčani, kjer jih pričakuje modro-bela ekipa, ki doma še ni doživela poraza.
Drugoligaši bodo jutri še zadnjič v tem letu stopili na travnate površine. Nogometna igrišča širom države bodo namreč gostila zadnji, 19. krog državnega nogometnega prvenstva jesenskega dela v drugi ligi. V Lendavo, na nedvomno zahtevno srečanje prihaja prvouvrščena ekipa iz Kopra, ki se zaveda, da prihaja k ekipi, ki doma v najslabšem primeru le remizira, pa še to le izjemoma. Lendavska enajsterica pod vodstvom Mariana Sluke tako pričakuje polno tribuno ljubiteljev nogometa in glasno navijanje, saj je, realno gledano, tri točke tudi tokrat povsem možno osvojiti. Na pomoč Nafte 1903 pa upa predvsem Gorica, ki bo gostila Radomlje, saj se v primeru ugodnega razpleta za Nafto 1903, Goričani pomaknejo na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Pod reflektorji lendavskega športnega parka se bo jutrišnjo soboto odigrala zadnja sobotna preizkušnja. “Tudi igralci Kopra so že seveda nekoliko utrujeni. Težko je v tem delu sezone držati izjemno formo, kar smo lahko videli na tekmi proti Gorici. Prepričan sem, da bodo Koprčani v Lendavo prišli zelo motivirani, vendar bo moja ekipa prav tako motivirana, saj želimo leto 2019 končati z zmago. Naš cilj je, da se fizično in mentalno zelo dobro pripravimo in se jim maščujemo za poraz v Kopru,” je dejal Marian Sluka za spletno stran Nafte 1903. Spomnimo: Nafta 1903 in Koper sta prvo srečanje odigrali 18. avgusta, ko je bil na sporedu 4. krog prvenstva. Domači so Lendavčane takrat porazili z 2:1.

Nafta 1903 bi se z jutrišnjo zmago znova vključila v boj za vrh lestvice, saj, realno gledano med ekipami, vsaj kar se točk tiče, ni velike razlike. Če imajo Koprčani najboljši napad lige, pa imajo modro-beli najboljšo obrambo, vsaj kar se domačega terena tiče. Nafta 1903 bo tokrat srečanje odigrala v popolni postavi, med tem, ko bo pri ekipi Kopra manjkal Darko Mišić, zaradi prejetega rdečega kartona. Glavni sodnik na srečanju bo Roman Glažar, stranska pa bosta Aleš Skok in Aleksander Burjan. Delegat na srečanju bo Danilo Levačič. Srečanje bo na sporedu ob 17.00 uri.