Nafta 1903 jutri po nove tri točke na Dob

S srečanjem Drave in Brežic se že danes začenja 6. krog 2. državne lige, ki se bo zaključil v nedeljo, s srečanjem Radomelj in Koroške Dravograda. Lendavska Nafta 1903 bo nove tri točke skušala jutri od 17.00 ure naprej iztržiti na Dobu.
Drugoligaško prvenstvo se nadaljuje s tekmami šestega kroga. Nogometaši Roltek Doba po še četrtem zaporednem remiju tokrat pred svojimi gledalci pričakujejo lendavsko Nafto 1903. Dobljani so pretekli vikend v izjemno zanimivem obračunu proti Gorici, pokazali, da se forma dviguje in da lahko Lendavčanom tokrat prizadenejo še tretji zaporedni gostujoči poraz. Po drugi strani pa Nafta 1903 v dob odhaja z dobrim občutkom, saj so modro-beli na zadnje doma ugnali večnega rivala, ptujsko Dravo, ki jim je v preteklosti povzročala ne malo težav.

Čeprav Lendavčani na domači zelenici še niso oddali točke, pa je na gostovanjih slika povsem drugačna. Modri iz Lendave še čakajo na prvo gostujočo točko, poraženi so se vrnili iz Beltincev in Kopra. Dob je ena od dveh ekip, ki v letošnjem prvenstvu še čaka na prvo zmago, a so varovanci Nenada Toševskega neporaženi na zadnjih štirih tekmah. “Roletarji” so v Ajdovščini iztržili še četrti zaporedni remi, Primorsko pa so zapuščali z mešanimi vtisi. Dobljani so prvi polčas dobili z goloma Erwina Tiganja, po goriškem preobratu pa je kožo v končnici tekme rešil Dino Zenković.

Lendavska ekipa bo torej jutri na Dobu najbrž skušala narediti vse, da pride do prvih točk na srečanjih izven domačega stadiona, kar bo izboljšalo položaj modro-belih na prvenstveni tabeli. Ti se namreč po petih odigranih krogih nahajajo na šestem mestu z devetimi točkami, kar pa ni tako slabo, glede na to, da jih imajo prvouvrščeni Radomljani 13. Glavni sodnik na jutrišnjem srečanju bo Perić Dragoslav, Povšnar Dejan bo prvi pomočnik, drugi pomočnik pa bo Jamnik Jure. Delegat na srečanju bo Tkalčič Silvester.