Nafta 1903 jutri ob 14.00 uri v gosteh proti ptujski Dravi

Po dobri predstavi minulo nedeljo proti ekipi iz Beltincev, se četa Franca Fridla tokrat odpravlja na gostovanje v Ptuj. Na tamkajšnjem mestnem stadionu se bodo modro-beli pomerili proti večnemu tekmecu, ki se trenutno nahaja tik pod lendavsko Nato 1903.
Po tem, ko je lendavska Nafta 1903 v minulem, 19. krogu druge državne lige na domačem terenu uspešno odslovila ekipo iz Beltincev ter “pokasirala” nujno potrebne tri točke, si ljubitelji nogometa v Lendavi vsekakor želijo ponovitev takšnega izkupička. Drava je sicer za Lendavčane bila precej neugoden nasprotnik tudi v minulih sezonah, zatorej bo jutrišnje gostovanje še toliko bolj napeto. Ekipi sta se sicer v aktualni sezoni pomerili v 5. krogu prvenstva in remizirali. rezultat srečanja je bil 1:1.

Nafta 1903 se po zmagi nad Beltinci nahaja na četrtem mestu prvenstvene tabele s 33 točkami, med tem, ko so Ptujčani peti in imajo zbranih 31 točk. Lendavčani bodo na tamkajšnji zelenici nastopili v popolni postavi, domača ekipa pa tokrat ne bo mogla računati na Luko Lovenjaka, zaradi zbranih štirih rumenih kartonov. Štajersko-prekmurski spopad lahko označimo za enega od derbijev tega konca tedna, “kurenti” pa so med zimo močno spremenili svojo zasedbo. Pri tem seveda velja omeniti še, da so se kar trije Ptujčani preselili v Lendavo (Aleksander Šeliga, Rok Pirtovšek in Jaka Bizjak).

Drugoligaško tekmovanje se bo torej nadaljevalo tudi med reprezentančnim premorom. Ta konec tedna bo odigranih sedem prvenstvenih srečanj, eno pa bo odigrano prihajajočo sredo. Jutri se bodo na zelenicah odvila štiri srečanja, v nedeljo tri. Kot zanimivost velja omeniti, da imajo klubi na prvih treh mestih prvenstvene tabele povsem enako število točk, šest več od lendavske Nafte 1903. To je vsekakor lahko tudi odlična motivacija fantom izpod Lendavskih Goric. In sodniška trojka? Žganec Mitja (glavni sodnik), Pospeh Tomislav (1. pomoč), Kordež Grega (2. pomoč) in delegat: Močnik Vlado.

Srečanje si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na programu SportKlub 1.