Nafta 1903 jutri na gostovanje k ekipi Brd

Drugoligaški nogometni ples se lahko nadaljuje. Sončni žarki že lep čas božajo nogometne zelenice, ki so tokrat povsem ustrezne za spomladanski del prvenstva. Letošnje leto se nogometni klubi v prvem krogu nadaljevanja ne borijo s snegom ali obilico dežja, zatorej težav ni za pričakovati.
Tudi lendavska Nafta 1903 bo, kot preostalih petnajst nogometnih klubov, ta vikend pričela z nadaljevanjem prvenstva v drugi državni ligi. Modro-beli se tokrat odpravljajo na gostovanje v Vipolže, kjer jih pričakuje ekipa Brd. Ekipi sta do sedaj odigrali tri medsebojna srečanja, pri kateri je kar se da najboljši izkupiček imela Nafta 1903, saj je vsa tri srečanja dobila. Mrežo so modro-beli slednjim zatresli skupno sedemkrat, med tem, ko so dva zadetka prejeli.

Čeprav je statistika na strani modro-belih, pa domače ekipe kljub temu ne gre podcenjevati. Domači se trenutno nahajajo na predzadnjem, petnajstem mestu prvenstvene tabele, lendavska Nafta 1903 pa na šestem, a se kljub temu z malo truda lahko povzpne na tretje mesto, saj je točkovna razlika med klubi od tretjega do šestega mesta izjemno majhna. Že jutrišnja zmaga bi Lendavčane lahko pomaknila najmanj mesto višje.

Izkupiček pripravljalnih prijateljskih srečanj je bil za nato 1903 ugoden. Med zimskim premorom se je ekipa tako igralsko kakor tudi vodstveno okrepila, zato do večjih negativnih presenečenj ne bi smelo prihajati. Lendavska enajsterica si je v jesenskem delu že privoščila kar nekaj napak, manevrskega prostora pa ravno zaradi tega praktično ni.

Prvi tekmec Nafte 1903 bodo torej Brici, ki so v želji po zagotovitvi obstanka prav tako okrepili svojo ekipo. Novi člani kluba so tako tudi Sandi Ćoralić, nazadnje član Rudarja, Aleksander Močić, David Frelih ter povratnik Rok Bužinel, rdeče-črni pa so nekaj novih moči našli tudi izven meja Slovenije. Glavni sodnik na jutrišnjem srečanju, ki bo na sporedu ob 15.00 uri, bo Aleksandar Matković, ob bokih pa mu bosta pomagala Andraž Kovačič in Matej Vojska. Delegat na srečanju bo Tomšič Roman.