Nafta 1903 jutri na domačem terenu proti ekipi iz Ankarana

Ekipi Nafta 1903 in Ankaran Hrvatini se bosta jutrišnji popoldan pod lendavskimi goricami borili za nove tri točke. Po neuspehu na Ptuju Nafta 1903 sedaj znova krvavo potrebuje zmago, sicer se bodo modro-beli znašli v hudih težavah. S tekmami 21. kroga se tako pričenja zaključna tretjina letošnjega prvenstva.
Za Nafto 1903 se minulo srečanje ni izšlo po načrtih, že sicer pa ekipa Franca Fridla na Ptuju že lep čas ni slavila. Na lendavsko zelenico tokrat prihajajo Primorci, ekipa Ankaran Hrvatini, katero pod lendavskimi goricami čaka trd boj za nove tri točke. Z zmago nad omenjenimi bi Nafta 1903 zalepila obliž na rano iz minulega 20. kroga in hkrati pospravila nove tri točke. Srečanje bo na lendavskem športnem parku jutrišnjo toplo soboto na sporedu ob 16.00 uri.

Poraz na Ptuju bi sicer lahko bil usodnega pomena, kar se tiče napredovanja v prvo državno ligo. Vodilni trije klubi grešijo izjemno malo, devet točk zaostanka Nafte 1903 pred prvouvrščenim Taborom pa ni hec. Ankarančani sicer v gosteh še niso okusili slasti zmage, a nasprotnika kljub temu ne gre podcenjevati, saj je kazen lahko vzgojna. Gostujoče moštvo se trenutno nahaja na devetem mestu prvenstvene tabele z devetimi točkami manj od Lendavčanov.

Modro-beli pa na domačo zelenico ne bodo stopili v popolni postavi. Zaradi bere rumenih kartonov bo srečanje s klopi spremljal Jaka Bizjak, med tem, ko bodo gosti nastopili v popolni postavi. Ekipi sta se v aktualni sezoni prvič pomerili v šestem krogu in sicer na Primorskem, s kar 3:1 pa so slavili domači. Na srečanju na predzadnji marčevski dan bo sodniška trojka naslednja: Veselič Samo (glavni sodnik), Benc Uroš (1. pomoč) in Karmel Vidko (2. pomoč). Delegat na srečanju bo Anželj Damjan.

Včerajšnji popoldanski trening: