Nafta 1903 jutri doma proti Biljencem

Vzporedno z jutrišnjo Lendavsko trgatvijo bosta svoje moči v športnem parku v Lendavi merili domača Nafta 1903 in gosti iz Bilj. Jutri je namreč na sporedu sedmi krog druge državne nogometne lige, Nafta 1903 pa bo vnovič imela priložnost iztržiti tri točke.
Ta vikend se bodo drugoligaši znova borili za točke. Sedem tekem bo odigranih jutrišnjo soboto, med katerimi bo tudi dvoboj domače Nafte 1903 in gostov iz Bilj, eno srečanje pa bo odigrano v nedeljo. Ljubitelji nogometa bomo v Lendavi priča zanimivemu obračunu, saj se Nafta 1903 nahaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice, gosti pa zgolj mesto nižje in imajo le točko manj. Pred enajsterico Mariana Sluke je torej eno izmed težjih srečanj, saj, kot kaže, gre za precej enakovredni ekipi. Modro-beli bodo sicer tokrat v rahli prednosti, zaradi domačega terena, a nasprotnika vsekakor ne gre podcenjevati.

Če bi se ponovil scenarij minulega kroga, ko je Nafta 1903 v gosteh pri Dobu slednjim kar sedemkrat zatresla mrežo, bi to ugodno vplivalo na točkovno napredovanje in hkrati vplivalo na točkovno nazadovanje nasprotnika. Vedeti je seveda potrebno, da so modro-beli s sedemnajstimi doseženimi zadetki druga najučinkovitejša ekipa lige, več zadetkov so dosegli zgolj Radomljani, kar nasprotnikom ne bo dalo spati, spati pa jim ne bo dalo niti dejstvo, da na domačem terenu še niso oddali točke. Nafta je pod lendavskimi griči namreč premagala Brežice, Dravograd in Dravo.

Nasprotnik v Lendavo prihaja po bolečem porazu z Gorico, ki je ob polčasu zaostajala za dva gola, nato pa v zaključni četrtini prišla do popolnega preobrata. Sodniki na srečanju: Glažar Roman (glavni sodnik), Burjan Aleksander (1. pomoč), Šprah Robert (2. pomoč). Delegat: Hotko Viktor