Nafta 1903 in Beltinci danes vendarle pred publiko, vstopilo bo lahko največ 400 gledalcev!

Nogometna zveza Sovenije (NZS) je tik pred zdajci, včerajšnji večer, če smo natančnejši, objavila, da nogometnim klubom, ki tekmujejo pod njenim okriljem dovoli prisotnost gledalcev, v skladu z dovoljenji, navodili in priporočili NIJZ. To pomeni, da so gledalci dobrodošli tudi na tribunah lendavskega športnega parka.
“Odbor za nujne zadeve NZS je danes sprejel odločitev, da so pod posebnimi pogoji ponovno dovoljeni gledalci na nogometnih tekmah pod okriljem NZS,” so sporočili včerajšnji pozni večer. Že dlje časa se je namreč porajalo veliko vprašanj, saj so nogometni klubi od NIJZ prejemali pozitivne odločbe glede prisotnosti gledalcev na srečanjih pod okriljem NZS, a slednja publike kljub temu ni dovoljevala in je vztrajala pri svojih pravilih. Na NZS so takšen nesmisel odpravili tik pred zdajci, včerajšnji večer, le “nekaj” ur pred pričetkom nogometnih tekem.

“Naš klub je pridobil pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je za sobotni derbi odobril prisotnost 400 gledalcev,” so sporočili iz štaba modro-belih. “NZS v prvi vrsti stremi k zagotavljanju varne izkušnje za vse obiskovalce tekem, zato bodo klubi zavezani k strogemu izvajanju ukrepov za zajezitev in preprečevanje širjenja COVID-19,” pa so sporočili iz NZS.

Prisotnost gledalcev na tekmi bo torej dovoljena, če je organizirana v skladu z omejitvami in zahtevami veljavnih predpisov in odlokov vlade RS, ter izključno v primeru pridobljenega pozitivnega mnenja NIJZ v zvezi z organizacijo tekme s prisotnostjo gledalcev. “Klub je dolžan pred tekmo delegatu predložiti veljavno pozitivno mnenje NIJZ, skupaj z odločbo UE oziroma potrdilom pristojne policijske postaje o prijavi prireditve. Odločitev odbora za nujne zadeve je korak k temu, da se z virusom, ki je del nove realnosti, naučimo živeti in ob tem skrbeti za nadaljnji razvoj nogometa,” so še sporočili iz NZS.

Vstopnice bodo na voljo danes od 18.00 ure naprej na glavnem vhodu na stadion. Vhod in izhod bo mozen z maskami, štab Nafte 1903 pa vse gledalce naproša, da upoštevate navodila NIJZ in oznake gibanja.