Nafta 1903 en izmed vodilnih partnerjev prihajajoče nogometne akademije, s sedežem v Lendavi

Madžarska vlada vsako leto finančno pomaga kulturnim, športnim in še kakšnim organizacijam v sosednjih državah, v katerih je pomembno zastopana madžarska skupnost. Tokrat je, kot kaže, na pravo noto zaigrala Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost in prejela zajeten kupček finančnih sredstev za odprtje nogometne akademije v Lendavi.

Lendavi in tukajšnjemu, pa tudi Pomurskemu nogometu se očitno obetajo boljši časi. Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost je s strani madžarske vlade prejela zajeten kupček finančnih sredstev, številka se neuradno giblje okoli dveh milijonov evrov, za spodbujanje razvoja nogometa mladih na območju, na katerem živi Madžarska manjšina v Sloveniji.

Vložek, ki je omenjen, ni namenjen delovanju NK Nafta 1903, niti mladinskemu programu Nafte 1903, temveč je namenjen projektu nogometne akademije s sedežem v Lendavi. Delovanje nogometne akademije, kot ustanove, bo povezano tako z igranjem nogometa, kot tudi s šolanjem mladih nogometašev na šolah na dvojezičnem območju, najbolj pa z DSŠ Lendava.

Se nam obeta nova infrastruktura?

Lendava je sicer med športniki znana kot kraj s kakovostno športno infrastrukturo, ki pa se bo očitno razvijala še naprej. Finančni vložek je v prvi vrsti namenjen za izgradnjo potrebne infrastrukture (dijaškega doma, igrišč za treninge, prevoznih sredstev za prevoze mladih gralcev…).

V tej akademiji bodo lahko svoje nogometno znanje izpopolnjevali mladi nogometaši iz regije, ki pa ne bodo nujno samo igralci NK Nafta 1903, ampak bodo lahko igrali tudi za druge klube, ki bodo partnerji v projektu. Seveda pa je velik interes Nafte 1903, da bo v tem projektu en od vodilnih partnerjev, ter da v delovanje akademije vključi čim več svojih igralcev ter jim tako zagotovi boljše pogoje za delo ter tekmovanja na kakovostnejši ravni s kakovostnejšimi ekipami.

Z delovanjem akademije pa seveda ni povezana članska ekipa, ki bo sadove dela te akademije lahko koristila čez leta, ko bodo iz nje prišle prve generacije igralcev. Seveda bodo to priložnost imeli tudi drugi klubi iz regije. “Smo pa v NK Nafta 1903 izredno zadovoljni, da bo do uresničitve tega projekta prišlo in lahko Pomurski madžarski samoupravni narodni skupnosti, na čelu s predsednikom in vsemi, ki so k temu pripomogli, za ta pomemben dosežek le čestitamo.”