Nafta 1903 danes v Ravne na Koroškem

Pred nami je nov vikend drugoligaških srečanj. Današnji petek, jutrišnjo soboto, prihajajočo nedeljo in v ponedeljek se bo odvilo skupno osem srečanj. Osmi krog prvenstva bo danes ob 16.00 uri odprla lendavska Nafta 1903, ki se bo v gosteh pomerila proti nogometnemu klubu Fužinar v Ravnah na Koroškem.
V Ravnah na Koroškem se bo danes ob 16.00 uri pričel osmi krog druge državne lige. Za nove tri točke in obstoj na prvem mestu tekmovalne razpredelnice se bo Nafta 1903 borila proti tamkajšnjemu nogometnemu klubu, Fužinarju. V minulem krogu sta sicer obe ekipi vknjižili tri točke, obe ekipi pa imata ob tem zadnjih pet srečanj enak izkupiček kar se tiče zmag, porazov in neodločenih izidov. Na obeh srečanjih minule sezone ima sicer Nafta 1903 boljšo statistiko, saj je vknjižila zmago tako doma kakor tudi v gosteh.

Nafta 1903 se trenutno s 16 zbranimi točkami nahaja na prvem mestu tekmovalne razpredelnice, s tremi točkami več od prve zasledovalke, ptujske Drave. Tretjeuvrščena ekipa, AŠK Bravo, pa ima srečanje manj od obeh. Na jutrišnjem uvodnem srečanju bosta obe ekipi nastopili v popolnih postavah, saj kaznovanih ni, se pa bodo modro-beli morali potruditi, saj Fužinarji na domači zelenici še niso izgubili. Žan Medved je pri gostih tisti, ki ga bodo modro-beli morali imeti največ na očeh. V sedmih krogih je namreč dosegel kar štiri zadetke.

Bo pa današnje srečanje še toliko bolj zanimivo, saj ekipo vodi Mihael Bukovec, ki je barve Nafte branil v času, ko je ta nastopala v prvi slovenski nogometni ligi. Spomnimo: Bukovec je v dresu nekdanjega lendavskega prvoligaša zbral 126 nastopov, na sever pa ga je poslala ljubezen. Ekipa Nafte 1903 na Koroškem ne bo preračunljiva in bo v boj za nove točke krenila z najmočnejšimi orožji, tudi z Mitjo Novinićem, ki je spomladi z goloma odločil dvoboj na Ravnah.

Kot glavni delilec pravice bo na srečanju nastopil Denis Halilović, prvi pomočnik bo Primož Perger, drugi pomočnik pa Robert Šprah. Delegat na srečanju bo Robert Krajnc.