Nafta 1903 danes proti Rakičanu v gosteh

Pred nami je že 11. krog tretje slovenske nogometne lige vzhod. Ob štirinajsti uri se bosta na nogometnem igrišču v Rakičanu pomerili ekipi domačega Rakičana in modro-beli gosti iz Lendave. Nafta 1903 se med tem še vedno nahaja na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Danes ob 14.00 uri se bosta na nogometnem igrišču v Rakičanu udarila domači Rakičan in Nafta 1903. Po 11 odigranih krogih se lendavska enajsterica še vedno nahaja na prvem mestu prvenstvene lestvice, z remijem Odrancev in Beltincev v 10. krogu pa se je na tem mestu utrdila, saj ima od najbližjega zasledovalca, torej drugouvrščene ekipe iz Beltincev, tri točke prednosti. Tromejnik za modro-belimi zaostaja za 4, Odranci za 5, in Mura za 6 točk. To bo sicer tudi edino srečanje danes.

Domači na današnjem srečanju ne bodo mogli računati na igralca Alena Gerendaja zaradi štirih aktivnih rumenih kartonov. Lendavčani kaznovanih tokrat nimajo, a so v svoje vrste zvabili še eno novo okrepitev. To je Marko Marciuš, ki je med modro-bele pripotoval iz NK Zavrč. Rakičan se v tem trenutku nahaja povsem na sredini prvenstvene lestvice, torej na sedmem mestu. Današnje srečanje bo sodil glavni sodnik Aleš Fridl, ob straneh pa bosta mu družbo delala Janez Lunežnik in Matic Mežnar. Na delegatskem stolčku bo sedel Slavko Režonja.

Zanimivo pa ne bo le v Rakičanu, temveč v nedeljo tudi na Hotizi. Po tem, ko so na Fazaneriji Hotižani izgubili s kar 7:0, se bodo doma udarili proti Ljutomeru. Hotiza se nahaja na 13. mestu prvenstvene lestvice, ljutomerska ekipa pa na 6. mestu.