Nafta 1903 danes proti novincu, Dravogradu

Enajsterica Mariana Sluke se bo današnji popoldan ob 16.30 uri pod lendavskimi griči v 3. krogu 2. državne lige pomerila proti novincu v ligi, Dravogradu. Ekipi medsebojnih srečanj še nista odigrali, kar pomeni, da bi tudi današnje srečanje na zelenici v Športnem parku lahko mirno imenovali derbi.
Po tem, ko je lendavska Nafta 1903 po nekoliko slabši predstavi izgubila srečanje v Beltincih, bo današnji dopoldan čas za popravni izpit. V goste prihaja ekipa iz Dravograda, ki je novinec v ligi in s katerim se Lendavčani še niso dvobojevali. Tako kot Nafta 1903 pa so tudi slednji izgubili srečanje v minulem krogu. Takrat so se pomerili proti bistveno boljši ekipi Gorice, v prvem krogu pa so remizirali z ekipo Brd. Gosti se trenutno nahajajo na trinajstem mestu prvenstvene tabele, med tem, ko so Lendavčani osmi.

Tako Lendavčani kakor tudi gosti kaznovanih igralcev nimajo, ekipi pa bosta torej nastopili v popolnih postavah. “Danes želim na igrišču videti staro ekipo. Proti Dravogradu šteje le zmaga. Gosti so zelo agresivni in borbeni, ekipa pa je sestavljena iz mladih a izkušenih igralcev. V ekipi najbolj izstopa izkušen napadalec, Pušnik. Danes se bomo osredotočili le na svojo igro,” je za spletno stran Nafte 1903 dejal strateg Sluka. Omenil je še, da Novinić in Paku nista povsem okrevala in da tudi Žalik še čuti bolečine. Še nekaj časa bo potreboval tudi Pozsgai.

“Po takih predstavah kot minulo nedeljo, si je vedno pomembno pogledati posnetek tekme ter jo analizirati. Vsekakor nam je manjkalo agresivnosti, kar pa bomo danes popravili,” pa je dejal Žiga Živko. Glavni sodnik današnjega srečanja bo Halilović Denis, pomočnika pa bosta Mežnar Matic (1. pomoč) in Radusinović Davorin (2. pomoč). Delegat na srečanju bo Turk Janko.