Nafta 1903 danes na težko srečanje proti Dobu

Nafta 1903 se danes odpravlja na Dob, kjer se bo v gosteh pomerila proti nepredvidljivemu nasprotniku. Dob, proti kateremu se je lendavska Nafta 1903 že pomerila in sicer v prvem krogu na domačem terenu, bi se Nafti 1903 tokrat lahko maščevali takratni poraz. Današnje srečanje je sicer prvo srečanje spomladanskega dela.
Prav Nafta 1903 in Dob sta bila tista, ki sta v začetku avgusta odprla drugoligaški ples. Dob, ki v drugi ligi nastopa že osmo sezono zapored, je takrat v Lendavi izgubil z minimalno razliko in sicer zgolj za zadetek. Modro-beli se zavedajo, da je Dob kakovostna in nepredvidljiva ekipa, a bodo šli kot pravijo, na zmago. Če spomnimo, Marko Roginić je bil tisti, ki je v prvem krogu v 50. minuti razblinil upe gostom.

Že sicer pa bodo drugoligaši danes in jutri zakorakali v drugo polovico prvenstva. Jesenski del je bil z minulim 15. krogom odigran, ekipe pa bodo tako prihodnji vikend odigrale že drugi krog spomladanskega dela, torej 17. krog. To bo tudi vikend, ko se bo tekanje za okroglim usnjem končalo. A da ne prehitevamo, pred nami je tokratni 16. krog.

Za nove prvenstvene točke se bosta torej danes udarili ekipi s trenutno najdaljšim zmagovalnim nizom. Dobljani so pod taktirko Nenada Toševskega odigrali štiri srečanja, v tem času pa še niso oddali točke, še tri tekme daljša pa je serija Lendavčanov. Dvaintrideset točk zadostuje za status prvega zasledovalca vodilne Mure, ki Nafti 1903 ob polovici sezone beži za šest točk.

Na današnjem srečanju, ki se bo pričelo ob 14.00 uri, za modro-bele ne bo imel pravice nastopiti Leon Leuštek, zaradi bere rumenih kartonov. Brez enega bodo prav tako nastopili domači. To je Tim Čeh, ki ga na zelenici ne bo iz enakega razloga. Glavni sodnik na srečanju bo Roman Glažar, ob boku pa mu bosta pomagala Janez Bezjak in Aleksander Burjan.