Nafta 1903 danes doma proti prvouvrščenim Radomljam

Lendavska Nafta 1903 se bo danes ob 20:30 uri pod lendavskimi goricami pomerila proti prvouvrščenim Radomljam. Po današnjem 19. krogu so pred modro-belimi še tri srečanja spremenjenega formata druge državne lige ter zaključek prvenstva z 22. krogom.
Že praktično celotno prvenstvo prvouvrščene Radomlje so minuli krog, ko so Lendavčani gostovali na Dobu, svojima najbližjima zasledovalcema (Krka in Dob), pobegnile na enajst točk prednosti, kar pomeni, da se Radomljani upravičeno spogledujejo s prvo državno ligo. Današnjo soboto Radomljani prihajajo na gostovanje k lendavski Nafti 1903, kjer so v minulih sezonah gostovali trikrat in zmago odnesli le enkrat. Današnje gostovanje bo torej četrto in bo vsekakor polno presenečenj. Znano je, da Lendavčani proti boljšim nasprotnikom igrajo bolje, svoje pa bo dodala še prednost domačega terena.

Radomljani se sicer zavedajo, da jim jo Nafta 1903 lahko precej zagode, na drugi strani pa se modro-beli zavedajo, da bo današnje srečanje najbrž eno izmed najtežjih v sezoni. “Pred nami je ena od najtežjih tekem sezone, izjemno zahtevna. Pripravljeni smo na vse izzive derbija. Igramo na svoji zelenici in od fantov pričakujem zmago, torej, da vse tri točke ostanejo doma. Pričakovanja ljubiteljev nogometa v Lendavi so velika. Pripravljeni smo na vse,” je bil kratek strateg modro-belih Dejan Dončić, ki kljub izenačenemu rezultatu in ogromno dobrih, pa tudi neizkoriščenih priložnosti na Dobu v minulem krogu verjame v svojo četo.

Danes zaradi poškodb na zelenico ne bo Noviniča, Meshacka in R. Pirtovška, zaradi kartonov bo izostal tudi Gergő

Dončić se sicer zaveda, da zaradi poškodb danes ne bo mogel računati na Mitjo Noviniča, Roka Pirtovška in Ubochiomo Meshacka. Kot sporočajo iz štaba modro-belih, si je Meshack ponovno poškodoval zadnjo ložo. Doslej je že opravil magnetno resonanco in bo po napovedih zdravniške službe kluba nared za trening šele prihodnji teden. Slednji se je poškodoval na srečanju proti Krki in sicer v 59. minuti. Bo pa Nafta 1903 oslabljena še za Madžara Bollo Gergőja, zaradi bere rumenih kartonov. Aktivnih jih ima namreč sedem. Pri gostih bo manjkal Luka Cerar, prav tako zaradi rumenih kartonov.

Glavni sodnik na srečanju bo Damjan Kovačič, ob bokih pa bo imel Denisa Horvata in Jureta Sužnika. Delegat na srečanju bo Danilo Kacjan.