Nafta 1903 bo prejela skorajda 4 milijone evrov

Predsednik madžarske Vlade, Viktor Orban, poznan kot velik ljubitelj najpomembnejše postranske stvari na svetu, nogometa, bo nogometnim klubom v zamejstvu vnovič pomagal z izdatno finančno pomočjo. Lep znesek madžarskega državnega denarja bo seveda prejel tudi lendavski nogometni klub.
Tudi lendavski drugoligaš, Nafta 1903, ki prezimuje na petem mestu prvenstvene tabele, bo deležen madžarskega državnega denarja. Tako je sporočila madžarska vlada in odločitev o “razdelitvi” zajetnega kupa finančnih sredstev, skupno skoraj 40 milijonov evrov, objavila včerajšnji petek v madžarskem Uradnem listu, natančneje, v 219. številki, ki obsega 14 strani. Nekaj denarja bodo prejele tudi zamejske verske skupnosti in podobno na dvojezičnih območjih sosednjih držav Madžarske, med katerimi so sicer predvsem nogometni klubi.

Nafta 1903 bo tako prejela nekaj manj kot 4 milijone evrov (1,3 milijarde forintov) in kot je razvidno iz dokumenta, je denar namenjen “delovanju in razvoju orgnizacije,” pri čemer madžarska Vlada misli na nogometno akademijo in njeno delovanje. Ta znesek pa se seveda deli na dva dela: 891 tisočakov bo romalo za obratovanje nogometne akademije (plače, najem stadiona, nogometnih igrišč, oprema, vozila, …), preostali denar pa bo romal za gradnjo objektov nogometne akademije.