Nafta 1903: 6 odhodov in 7 prihodov

Zimski prestopni rok se je zadnji januarski dan zaključil, mi pa smo preverili, kakšne so spremembe pri igralskem kadru pri modro-beli lendavski četi. 5 igralcev se je poslovilo, en je bil dan na izposojo, 6 novih igralcev je lendavsko četo okrepilo, en pa se je vrnil iz izposoje. Poglejmo podrobneje …

Spomnimo: Zadnji (14.) krog v jesenskem delu prvenstva se je odvil 21. in 22.11.2016. Lendavska enajsterica se je takrat odpravila na gostovanje v Ljutomer, kjer je po nizu porazov končno le dosegla minimalno zmago in sicer z rezultatom 0:1. A kljub temu, da je Nafta 1903 takrat vknjižila tri točke, se nahaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice z zgolj osmimi točkami. Od štirinajstih srečanj je v jesenskem delu za modro-bele bilo kar deset porazov, dva neodločena izida in le dve zmagi.

Tik nad lendavsko enajsterico se nahajajo Črenšovci, ki imajo sicer enako število porazov, a zmago več in neodločen izid manj. Razlika sta dve točki. Vodilna ekipa so Beltinci, z zgolj enim porazom in kar 39 točkami. Tik za njimi je murskosoboška Mura, z osmimi točkami manj in na tretjem mestu Odranci, z enakim številom točk.

Nafta 1903 okrepila svoje vrste s sedmimi novimi igralci

Nata 1903 je, kot smo že omenili, svoje vrste okrepila s šestimi igralci. To so: Erik Hozjan, (vezni igralec) prišel iz avstrijskega kluba SV Bairisch Kolldorf, Nino Šprajc, (obrambni igralec) prišel prav tako iz avstrijskega kluba SV Heiligenbrunn, vrnil se je Jurica Valentič, (vratar) prišel iz NK Varaždin, vrnil se je tudi Nikolaj Biro, (vezni igralec) prišel iz NK Hotiza, Luka Bobičanec, (napadalec), prav tako prihaja iz avstrijskega nogometnega kluba SV Heiligenbrunn, soigralec Šprajca, Antonio Dodlek pa prihaja iz NK Čakovec. Iz posoje iz Črenšovcev pa je bil vrnjen Alen Utroša, (vratar).

Nafto 1903 so med tem zapustili naslednji igralci: Štefan Horvat (posoja v NK Hotizo), Marko Karoli, prestopil v NK Bakovci, Edi Kovačić, Nikola SakačTadej Bela, je iz Nafte 1903 prestopil v NK Mostje, Leon Šooš pa je prestopil v dolgovaško Olimpijo.

Tekmovanje v 3. slovenski nogometni ligi -vzhod se bo nadaljevalo 19. in 20.3.2016.