Nafta 1903: 19 -letni Gergő Bólla nova okrepitev članske zasedbe

Nafta 1903 se v poletnem prestopnem roku krepi še naprej. Tokrat je vodstvo lendavskega drugoligaša v svojo sredino povabilo 19-letnega Gergőja Bóllo, ki nastopa tudi v madžarski mladinski reprezentanci.
Poletni prestopni rok še traja, v sklopu slednjega pa se krepi tudi lendavski drugoligaš, Nafta 1903. Po tem, ko so v minulih tednih že predstavili nekaj okrepitev, se je članska ekipa tokrat okrepila še z enim igralcem, 19-letnim Madžarom, Gergőm Bóllo. Ta je do sedaj bil član član nogometne akademije madžarskega Haladása, zvestobo pa je modro-belim obljubil vse do konca junija, leta 2022.

Bólla je precej uspešen osrednji branilec, ki hkrati nastopa v madžarski mladinski reprezentanci. K Nafti 1903 ga je povabil sam trener članske ekipe, Marian Sluka. Ta je najprej Bóllo povabil k sodelovanju za krajši čas, kjer je preverjal in analiziral njegove sposobnosti, za tem pa se je po pogovoru z vodstvom odločil, da bo omenjeni novinec ustrezna okrepitev članskega moštva.

“Vesel sem, da mi je trener ponudil svoje zaupanje. Trenutno mi težave povzroča jezik, a se bom že znašel, saj nisem edini. Pri Nafti 1903 se želim dokazati, saj vem, da sem prišel v velik klub, z bogato zgodovino. Moj cilj je, da bom ekipi lahko dovolj pomagal, da bodo lendavski gledalci ponovno lahko uživali v prvoligaškem nogometu,” pa je Bólla povedal za spletno stran Nafte 1903.

Pred člansko ekipo je seveda sedaj veliko dela. Na zelenico se bodo nogometaši Nafte 1903 vnovič podali naslednjo soboto, 27. julija, ko v Lendavo prihaja ekipa iz Brežic, že 3. avgusta pa se obeta prekmurski derbi med ekipo Nafte 1903 in Beltinci v Beltincih. V tretjem krogu se bo Nafta 1903 pomerila proti novincu, nogometnemu klubu Koroška Dravograd, prav tako zanimiv pa bo četrti krog, ko sledi derbi z novincem Koprom. V petem krogu se bo Nafta 1903 pomerila  z večnim rivalom v drugi državni ligi, Ptujem. Do konca avgusta je torej na sporedu pet zanimivih srečanj.