Nadomestne volitve v svet KS Čentiba so bile uspešne

Saga okrog nepopolnega sveta krajevne skupnosti Čentiba zaradi treh odstopov v lanskem letu se, kot kaže, zaključuje. Minulo nedeljo je 711 volilnih upravičencev imelo možnost izbirati med štirimi kandidati, od katerih so trije naposled le popolnili svet krajevne skupnosti.
Občinska volilna komisija je tokrat, po več mesecih, lahko uspešno izdala poročilo o izidu nadomestnih volitev v Čentibi. V svetu tamkajšnje krajevne skupnosti so, spomnimo, zaradi odstopov manjkali trije člani, ki bodo naposled le lahko popolnili svet krajevne skupnosti, ta pa bo tudi lahko sprejemal in potrjeval odločitve ter deloval brez motenj v svoji pravni subjektiviteti. Za mesta v svetu krajevne skupnosti so se sicer potegovali štirje kandidati: Rudolf Madaras, Janez Meolic, Romeo Gal in Doris Györek.

Nadomestne volitve so sicer minile v znamenju slabe udeležbe. Na skupno treh voliščih (za predčasno glasovanje na Občini Lendava, na volišče v vaški dom na dan volitev in preko pošte), je od 711 volilnih upravičencev svoj glas oddalo le 170 polnoletnih vaščanov, vseh 170 glasov pa je bilo oddanih na dan volitev, torej minulo nedeljo. Neveljavnih glasovnic ni bilo. 23 odstotkov prebivalstva krajevne skupnosti Čentiba je tako odločilo, kdo bo, poleg štirih, ki so v svetu ostali, še krojil usodo kraja.

Volivci so največ glasov namenili Romeu Galu. Ta jih je prejel 151, na drugem mestu je Janez Meolic, s 125 glasovi. 109 glasov je prejel Rudolf Madaras, najmanj glasov, to so 104 glasovi, pa je prejela Doris Györek. Slednji se v svet krajevne skupnosti tako ni uspelo uvrstiti, veselo na delo pa bodo se torej odpravili preostali trije. Svet krajevne skupnosti tako sedaj sestavljajo Viktor Hranilović, Marija Sobočan, Tugomil Sobočan, Rudolf Tot, Romeo Gal, Janez Meolic in Rudolf Madaras.